To by mě taky zajímalo 🙂
Taky by mě zajímalo. 🙂
@biton Dělám z ovoce co je zrovna po ruce. První várka jahody+jablka, druhá rybíz+josta+banán, třetí rybíz+banán, rozmixuji, aby toho bylo cca 800 ml, za mě ideální množství na plech. Dosladím cukrem, medem, javorovým či jiným sirupem dle chuti, aby to zůstalo lehce nakyslé. Naliju na plech s pečícím papírem nebo silikonovou podložkou a suším v pootevřené troubě na 50 stupňů, dokud není placka suchá a jde sloupnou z papíru. Pak ji otočím a dosuším druhou stranu. Časově je to sušení na několik hodin, záleží kolik vody je ovoci. Trvanlivost nevím, u nás se to hned sní, ale bude jako klasické sušené ovoce. Uskladňuji ve vzduchotěsné krabičce v temnu.
Díky za příspěvek. Chystám se na to poprvé. Jahody pomalu končí. Myslela jsem, jak budu sušit venku, ale taková tepla zatím nebyla.
S ohledem na poslední příspěvek přede mnou , jak to poznat, ten moment, kdy je to akorát, aby to nebylo vysušené, ale aby to taky zas nezplesnivělo uložené....? (I když to se asi dřív sní? 😉 )
@olusenka musí to jít sloupnout z papíru a nesmí to lepit, mělo by to bý ohebné jako kůže, tady je to třeba vidět
https://www.youtube.com/watch?v=Cfpg9KStHy0
Mohu Vás požádat o recept? Jak dlouhou to má trvanlivost? Jak to uchováváte, aby se to nezkazilo? Děkuji.