Ořechy přesekejte na menší kousky a pak všechny suché ingredience smíchejte dohromady v jedné větší míse. Přidejte k nim rýžový sirup, kokosový olej, vlažnou vodu a vše společně promíchejte, aby se tekutina dostala ke každému kousku. (Pokud je těsto moc těžké, přidejte ještě jednu nebo dvě lžíce vody) Formu na chleba si dobře vymažte kokosovým olejem, aby se vám z ní dal po upečení chleba dobře vyklopit. Těsto dejte do formy a dobře uhlaďte, aby mělo hladký povrch, ale hlavně aby doléhalo až ke krajům formy. Těsto nechte ve formě odpočívat nejméně dvě hodiny nebo třeba i přes noc v lednici. Troubu si rozehřejte na 175°C a pak vložte formu s těstem dovnitř na 25 minut. Poté formu vyndejte z trouby a chleba opatrně vyklopte. Takto ho vzhůru nohama vložte zpět do trouby, teď bez formy jen na mřížku a pečte další 30-40 minut. Dokud není krásně upečený do hněda. Na poklepání by měl vydávat dutý zvuk.
podle http://www.kitchenstory.cz/bezlepkovy-chleba-s-...
já jsem použila:
135g slunečnicových semínek
90g lněných semínek
65g vlašských ořechů
50g dýňových semínek
145g pohankových vloček
2 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllia
1 lžička mořské soli
1 lžíce rýžového sirupu
3 lžíce kokosového oleje
350ml vlažné vody
Ořechy přesekejte na menší kousky a pak všechny suché ingredience smíchejte dohromady v jedné větší míse. Přidejte k nim rýžový sirup, kokosový olej, vlažnou vodu a vše společně promíchejte, aby se tekutina dostala ke každému kousku. (Pokud je těsto moc těžké, přidejte ještě jednu nebo dvě lžíce vody)
Formu na chleba si dobře vymažte kokosovým olejem, aby se vám z ní dal po upečení chleba dobře vyklopit. Těsto dejte do formy a dobře uhlaďte, aby mělo hladký povrch, ale hlavně aby doléhalo až ke krajům formy. Těsto nechte ve formě odpočívat nejméně dvě hodiny nebo třeba i přes noc v lednici.
Troubu si rozehřejte na 175°C a pak vložte formu s těstem dovnitř na 25 minut. Poté formu vyndejte z trouby a chleba opatrně vyklopte. Takto ho vzhůru nohama vložte zpět do trouby, teď bez formy jen na mřížku a pečte další 30-40 minut. Dokud není krásně upečený do hněda. Na poklepání by měl vydávat dutý zvuk.