Vynikající - na třikrát byl pryč 🙂 Akorát jsem musela dát více mléka než se jáhly rozvařily a místo ovoce jsem navrch dala mixované jahody z mrazáku, povařené s agarem. Asi budu zítra vařit zase 🙂
jako buchta ne🙂 a vlhké by to také být nemělo, nech to ztuhnout přes noc😉
Vyzkoušela jsem a je to to opravdu výborné. Děkuji za recept.
Tak u nás dort nejede ☹. Nevíte, kde soudružka udělala chybu?🙂 Není ani sladký ani kyselý, prostě nijaký a ani mě tedy nechutná. Dělala jsem vše podle předpisu: 200 ML jáhel, 2 plechovky kokosového mléka á 200 ml z Country Life, ovoce jsem dala borůvky a agar agar 5g na 0.5 l vody. Něměl se agar ochutit např. citrónovou šťávou? Díky za Vaše postřehy 😉.
@sherrybabe no není to dezert pro každého, u nás ho jím sama🙂 možná kdybys ho osladila, tak by to bylo lepší... já sladím fakt hrozně málo nebo vůbec, kvůli kvasince. a ten rybíz fakt dělá hodně, s ním bych agar určitě neochucovala. k borůvkám bych asi nějaký sirup na oslazení a třeba vanilku přidala. anebo zkus příště agar místo ve vodě uvařit v nějakém džusu nebo moštu.
@sookie Ok, zkusím 🙂.
bez lepku, bez cukru a přitom moc dobré!🙂
200ml spařených jáhel jsem uvařila ve 400ml kokosového mléka doměkka a smíchala se 2 lžícemi kokosového oleje a trochou mleté vanilky. nanesla jsem do formy (22x22) vyložené pečícím papírem, nechala zchladnout a pak posypala červeným a černým rybízem
5g práškového agaru jsem rozmíchala v 0,5 litru studené vody, uvedla do varu a pak nalila na rybíz