25 / 416
    Kokosové jáhlové řezy s rybízem
    sookie
    autor

    bez lepku, bez cukru a přitom moc dobré!🙂

    200ml spařených jáhel jsem uvařila ve 400ml kokosového mléka doměkka a smíchala se 2 lžícemi kokosového oleje a trochou mleté vanilky. nanesla jsem do formy (22x22) vyložené pečícím papírem, nechala zchladnout a pak posypala červeným a černým rybízem
    5g práškového agaru jsem rozmíchala v 0,5 litru studené vody, uvedla do varu a pak nalila na rybíz

    12. črc 2015

    Vynikající - na třikrát byl pryč 🙂 Akorát jsem musela dát více mléka než se jáhly rozvařily a místo ovoce jsem navrch dala mixované jahody z mrazáku, povařené s agarem. Asi budu zítra vařit zase 🙂

    14. črc 2015
    sookie
    autor

    @tina_7 to jsem ráda, že vám chutnalo!🙂 u nás takovéhle dobroty jím sama:/ a už se dlouho chystám udělat to s rozmixovanými broskvemi, ale pak vždycky potřebuju spotřebovat jiné ovoce🙂

    15. črc 2015

    @sookie mam dotaz - 400 ml kokos.mleka - napr. to z plechovky komplet se vsim vsudy? A ctu dobre ze se nepece ☺?

    15. črc 2015
    15. črc 2015

    @sookie zkousim ktera poradite driv 😉, rada bych zkusila hned. Diky

    15. črc 2015

    @sauvinex já měla krabicové od Provamel, litrovka, je to míchané s rýžový. Dneska zkouším čisté plechovkové s pohankovým, protože kokosového bylo málo 🙂

    15. črc 2015

    @sookie já to dneska udělala bez ovoce s trochou strouhaného kokosu navíc a mam co dělat, abych to takhle navečer nesnědla 🙂

    15. črc 2015
    sookie
    autor

    @sauvinex použila jsem celou plechovku kokosového mléka🙂 a opravdu se to nepeče, jen nechá ztuhnout v lednici. ať vám chutná!🙂

    15. črc 2015
    sookie
    autor

    @tina_7 já bych asi určitě snědla😀 měla jsem co dělat, abych nesnědla ten samotný základ, jáhly v kokosovém mléce, a ještě na to dala ovoce😀 a zkoušela jsi už jáhly s mletým mákem? to je taky výborný!!!😉

    15. črc 2015

    @sookie
    @tina_7 tak jsem nevydržela čekat a udelala pred ucistou deti alespoň zaklad, z plechovkoveho plus trocha ovesneho, ted jdu na vrsek, akorat hádě vylézá z postele... Mam rozmix.jahody s chia - kdyz udelam s agarem, mohlo by byt take dobre, ze?

    15. črc 2015
    sookie
    autor

    @sauvinex urcite bude😉

    15. črc 2015

    @sookie ještě jeden dotaz - ma to chutnat konzistencí jako buchta nebo nákyp? Náš výtvor je jako jáhlový vlhký nákyp... 😕

    15. črc 2015
    sookie
    autor

    jako buchta ne🙂 a vlhké by to také být nemělo, nech to ztuhnout přes noc😉

    15. črc 2015

    @sookie s mákem ještě ne, určitě to zkusím, lákavá představa 🙂 Co navrch? Bohužel jáhly u nás jim také jen já...

    16. črc 2015
    Komentář byl odstraněný

    @sookie tak hlásím, že s mákem je to rovněž úžasná kombinace 🙂

    17. črc 2015

    Vyzkoušela jsem a je to to opravdu výborné. Děkuji za recept.

    7. říj 2015
    sookie
    autor

    @jenniffer a já děkuji za zprávu, jsem ráda, že vám chutnalo!🙂

    7. říj 2015

    Tak u nás dort nejede ☹. Nevíte, kde soudružka udělala chybu?🙂 Není ani sladký ani kyselý, prostě nijaký a ani mě tedy nechutná. Dělala jsem vše podle předpisu: 200 ML jáhel, 2 plechovky kokosového mléka á 200 ml z Country Life, ovoce jsem dala borůvky a agar agar 5g na 0.5 l vody. Něměl se agar ochutit např. citrónovou šťávou? Díky za Vaše postřehy 😉.

    27. únor 2016
    sookie
    autor

    @sherrybabe no není to dezert pro každého, u nás ho jím sama🙂 možná kdybys ho osladila, tak by to bylo lepší... já sladím fakt hrozně málo nebo vůbec, kvůli kvasince. a ten rybíz fakt dělá hodně, s ním bych agar určitě neochucovala. k borůvkám bych asi nějaký sirup na oslazení a třeba vanilku přidala. anebo zkus příště agar místo ve vodě uvařit v nějakém džusu nebo moštu.

    27. únor 2016

    @sookie Ok, zkusím 🙂.

    28. únor 2016