132 / 416
    Špaldovo-pohankové pečivo

    Mohla bych poprosit o recept??moc děkuju 😉

    4. čer 2015
    sookie
    autor

    125g celozrnné špaldové mouky
    125g pohankové mouky
    1/2 lžičky sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého)
    1/2 lžíce medu
    1 lžička soli
    1 lžíce olivového oleje
    125 ml vody

    zpracujeme těsto a necháme ho vykynout, pak vytvarujeme pečivo, necháme ještě 15 minut na plechu dokynout, potřeme vodou a na 180 stupnu pečeme asi 20 minut do zlatova

    4. čer 2015
    sookie
    autor

    @antana123 už🙂

    4. čer 2015

    @sookie moc děkuju 😊

    4. čer 2015

    hmm tak ty budu muset vyzkoušet o víkendu, vypadají krásně

    5. čer 2015

    @sookie vypadá to skvěle, prosím jakou pšeničkou mouku můžu použít místo pohankové, kterou nemám? Hrubou? Polo? Hladkou? 🙂

    5. čer 2015
    sookie
    autor

    @novalee jestli nemáš pohankovou, tak raději vyzkoušej jiný recept.... pohanková je bezlepková a pšeničná mouka by se určitě v těstu chovala jinak a bylo by ji asi potřeba i jiné množství... ale podle mě pohanková mouka za vyzkoušení rozhodně stojí, využiješ ji nejen na tohle pečivo😉

    5. čer 2015

    Vyzkoušeno, výborné!

    18. bře 2016