Na neco takoveho mam uz dlouho chut 🙂
forma o průměru 12 cm?? má vůbec cenu se s něčím tak malým dělat? 😀
můžu se zeptat v čem to mixujete?
@marketuska v obyčejném kuchyňském robotu/food processoru. na avokádo stačí tyčový mixér
Jak si pocitas, pokud teda delas raw dortik podle receptu, tak aby to bylo jen do te male formy? Ja vzdy delam podle celeho receptu, nejen ze je to dost drahy, ale hlavne to nikdo krome me nechce.. 😀 a pak jak treba mensi davku dobre rozmixovat.. Ja mam nutribulet, ale datle a ne moc tekute hmoty mixuje dost blbe.. :-\
Tak to vypada, ze budu muset manzelovi vytvorit nejaky takovyto dortik. Akorat te tedy zase budu otravovat s dotazem, kde sezenu raw kakaove maslo 😉
@mumisek01 co to za změnu?🙂 raw máslo buď přes internet, třeba http://www.biomana.cz/maslo/6659-kakaove-maslo-..., v kamenným obchodě nevím kde, tady někde u nás jsem myslím nenarazila, jen na to ne-raw,ale třeba ho někde mají... nebo na andělu je super "bioobchod" rozmarýna, tam mají velký výběr a jsou nejlevnější, co znám. a taky by to chtělo zainvestovat do raw kakaa...😉
@mumisek01 a nechceš teda radši nějaký jiný dort, který není tak náročný na vstupní suroviny? třeba ten mangový je super a stačí na něj jen kokosový olej. já si ho dělala k narozeninám do velké formy, nastavený banánem, navrch mučenku, snědlo se to na posezení🙂 nebo ten makový koláč chutná fakt všem, i když zas nevypadá tak "slavnostně"...
forma o průměru 12 cm
korpus: 50g mandlí (předem namočených), 4 datle, 1 lžíce raw kakaa, vše rozmixované
čokoládová vrstva: 1 avokádo, 1 lžíce rýžového sirupu, 3 lžíce raw kakaového prášku, 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla, vše rozmixované
navrstvíme do formy a před krájením necháme chvíli ztuhnout na mrazáku