podle Albert kuchařky, trochu upraveno:
200ml podmáslí50ml vody25g másla1 lžička soli1/2 lžičky cukru400g mouky (dala jsem 200g celozrnné špaldové + 200g hladké pšeničné)1/2 kostky droždí
zaděláme těsto, necháme ho asi hodinu vykynout, pak rozdělíme na menší kousky a vytváříme pečivo, které pečeme v troubě předehřáté na 170 stupnu asi 20 minut
@zuzkaamichal co tohle? jsou moc dobré, měkoučké🙂
@sookie díky. zkusím je.
podle Albert kuchařky, trochu upraveno:
200ml podmáslí
50ml vody
25g másla
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
400g mouky (dala jsem 200g celozrnné špaldové + 200g hladké pšeničné)
1/2 kostky droždí
zaděláme těsto, necháme ho asi hodinu vykynout, pak rozdělíme na menší kousky a vytváříme pečivo, které pečeme v troubě předehřáté na 170 stupnu asi 20 minut