100g červené čočky (v suchém stavu, uvařené do měkka), 2 malé cibule (na kostičky, osmažené na olivovém oleji dozlatova), 1 lžička uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce (bio)kečupu, šťáva z půlky citronu - vše rozmixované dohladka
kam ty na ty receprty chodíš? určitě vyzkouším - červenou čočku milujeme všichni
můžu se zeptat, co je to uzená paprika?
@kris85 koření, prostě vyuzená paprika, moc dobrá!🙂 http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni...
@sookie jaký je chuťový rozdíl mezi uzenou mletou a tou obyč sladkou mletou, co koupím všude? A cenový?
@marie_anna o dva řádky výš jsem to už psala;) chutná prostě uzeně😀 já tu obyčejnou ani doma nemám, ta mě nebaví, ale uzenou občas do něčeho vecpu... kupuju ji na www.koreni.cz , není zas o tolik dražší, kolik stojí jinde a kde jinde ji sehnat, to bohužel netuším...
@marie_anna promiň, já fakt nevím, jak ten rozdíl popsat jinak😀 vyzkoušej sama a uvidíš;)
@sookie jasně, zkusím! 🙂
@sookie jinak super stránka!
@marie_anna sem si šla kvůli tobě líznout😀 uzená paprika. a jinak se to fakt pospat nedá!😀
@sookie 😀 Budu tě trápit: popiš chut tohoto:
http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni...
😀
Používá se do polévek, omáček, omelet, v japonské a čínské kuchyni, všude tam, kde pokrmu "něco chybí".
😀
@marie_anna masakr😀 hele to otestuj sama a pak dej vědět, jo?😀
@sookie asi bych to vyjádřila takto: glutamát se vyznačuje specifickou chutí, díky které máte u každého pokrmu pocit, že v něm něco přebývá. 😀
@marie_anna 😀
Prosím recept 🙂