@katynka78 když luštěniny dobře uvaříš tak by neměly nadýmat žádné, nebo aspoň minimálně. Základ je namočit min. 12 hod., při vaření sebrat pěnu, uvařit hodně do měkka ne aldente a solit až po uvaření.
@evuss Děkuju, cizrnu jsem si už koupila, vytiskla návod k co lepšímu zpracování, lteď najít nějaký dobrý recept, ale už se těším. Luštěniny u nás moc nejedou a je to škoda, tak doufám, že toto bude dobrá alternativa.
@katynka78 nemáš zač. Cizrna je hodně universální dá se dělat na sladko (bábovka) a používám jí místo masa k omáčkám (cizrna na paprice, cizrna na znojemsko apod.) a samozřejmě pomazánky (ale ty tedy u nás moc nejedou). Ať se daří
100g suché cizrny, uvařené doměkka, 1 pečená paprika (ze skleničky), 2 lžíce tahini, 1/2 lžičky sušeného česneku, šťáva z půlky citronu, olivový olej