176 / 416
    granola

    Podobně snídáme. Michal s jogurtem a já s jáhlovou kaší.

    18. zář 2014
    sookie
    autor

    @zuzkaamichal chlapi mají stejný vkus, k. je taky snídá s jogurtem🙂) já s rýžovým mlékem. btw jak jsi na tom s ovesnými vločkami, můžeš je nebo ne? pořád nemám úplně jasno v tom, jestli jsou bezlepkové nebo ne...🙂

    18. zář 2014
    sookie
    autor

    granola - podle mě:
    1,5 hrnku ovesných vloček
    3 lžíce kokosového oleje
    3 lžíce rýžového/javorového sirupu
    + podle chuti/stavu zásob přidám:
    mandle, lískové ořechy, kešu, brazilské ořechy
    dýňová semínka, slunečnicová semínka, strouhaný kokos...
    peču na 170 asi 20-30minut, občas promíchám
    po upečení přidám ještě rozinky, sušené brusinky, sezam, mák, chia, konopné semínko...

    18. zář 2014

    @sookie Podle posledních výzkumů jsou ovesné vločky bez lepku, ale jelikož se vždy zpracovávají tam kde i lepek tak ho v sobě mají. Musí být přímo na nich napsáno, že jsou bez lepku. Ještě jsem je neviděla prodávat ale prý existují. Já používám vločky pohankové nebo rýžové.Jsoutrochu jiné, ale na to jsem zvyklá 🙂

    19. zář 2014

    @sookie bezlepkove ovesne vlocky ted maji v akci v tescu 😉

    6. bře 2015