37 / 416
    květákové placičky
    sookie
    autor

    Květák uvařím ve vodě se lžičkou kurkumy doměkka, nasekám v robotu, přidám vejce, hrst parmazánu, zahustím instantní polentou. Na plechu tvořím placičky, na 170 peču 20-30 minut.

    13. zář 2014

    Super!

    27. zář 2014

    @sookie čím by to šlo zdravě zahustit místo polenty?

    11. led 2015

    @phuskova polenta ti přijde málo zdravá? 🙂

    3. únor 2015

    @suzanna123 to jsem nenapsala 😉 ale polenta mi nechutná 😉 zahustila sem vločkama ..

    3. únor 2015
    sookie
    autor

    @phuskova jé, se omlouvám, nějak jsem zapomněla odepsat:( nedávno jsem zkoušela zahustit cizrnovou moukou a taky to nebylo špatný🙂

    3. únor 2015

    @sookie dneska jsem vyzkoušela, zahuštěné částečně polentou, částečnš cizrnovou moukou a byly výborný! Jen ne tak fotogenický jako ty tvoje🙂 Díky

    18. bře 2015
    sookie
    autor

    @marticep nezáleží, jak vypadají, hlavně že vám chutnaly!🙂 taky musím zas někdy udělat!🙂

    18. bře 2015

    @sookie já teď budu dělat placky obecně k večeři častěji, už jsem jich pár různých zkoušela a malej by se užral, hlavně když je k tomu zakysanka s česnekem 😀

    18. bře 2015
    sookie
    autor

    @marticep já se zas musím přiznat k tomu, že jsem na ně starší dceru naučila skrze kečup😀 do tý doby ho nikdy neměla, s určitými jídly měla problém a s kečupem (samozřejmě kvalitním bio) je najednou jedla! takže u nás jednu dobu byla docela spotřeba😀 ted už ho nechce vůbec

    18. bře 2015

    @sookie prosím tě poradíš mi, jak na ten krásný tvar placiček 🙂 ? Já když to jen od oka vytvářím na pečící papír tak jsou z toho děsné šišoidy 🙂 Přijde mi, že ty tvé mají okraj jak z lívanečníku nebo tak něco....🙂

    4. lis 2015
    sookie
    autor

    @audreyi vezmeš kulaté vykrajovátko, těsto do něj namačkáš a pak takhle hezky drží tvar🙂

    4. lis 2015

    @sookie Moc díky 🙂

    4. lis 2015

    @sookie Já mám z toho takovou radost, že se musím podělit... Mé první zeleninové placičky 🙂

    5. lis 2015
    sookie
    autor

    @audreyi nádhera!🙂 doufám, že chutnaly!

    5. lis 2015

    @sookie Jo byly výborný, akorát jsem upravila lehce recept a dala je kvůli synovi bez sýra. A z koření jsem dala garam masala, bazalku a muškátový oříšek 🙂

    5. lis 2015

    @sookie myslíš,že by se dalo zahustit i hraškou?

    31. led 2016
    sookie
    autor

    @roznickovao nevidím důvod, proč by to nešlo, ale vyzkoušeno nemám...

    31. led 2016

    @roznickovao já je dělávala s hraškou, ale přesný poměry teda neim, přiměřeně, přiměřeně 😀

    31. led 2016

    @marticep já jsem ted koupila hrašku,nebo že bych zahustila třeba kukuřičnou moukou?Jsem v tomhle nováček

    31. led 2016

    @roznickovao já už jsem douho nedělala, prcek je nějak přestal dlabat, jed jen tu zakysanku 😀 ale dávám vždycky tu zeleninu, pak hrašku rozmíchanou v minimu vody, když nedávám vejce, a hustim podle toho, comi přijde pod ruku: polenta (takže klidně ta kukuř. mouka může být taky) , pohanková mouka, najemno namletý ovesný vločky

    31. led 2016