32 / 416
    celozrnné špaldové krekry

    Vypadají dobře, mohu poprosit o recept? Děkuji:o)

    13. zář 2014
    sookie
    autor

    250g celozrnné špaldové mouky
    100g másla
    2 lžíce panenského olivového oleje
    100ml vody
    1,5 lžičky soli
    hrst semínek - používám černý sezam nebo mák

    Ze všech surovin vytvořte těsto, vyválejte tenký plát a válečkem do něj zatlačte semínka. Nožem nakrájejte sušenky. Na 160 pečte 15-20 minut, nechte na plechu vychladnout.

    podle Bioabecedáře H. Zemanové

    13. zář 2014

    Děkuji moc. Určitě vyzkouším:o)

    13. zář 2014

    dnes som ich skúsila sú mňamkové - ďakujem za recept

    13. lis 2014

    Taky děláme a jsou úžasné!

    9. únor 2015

    @sookie A můžu se zeptat, zda vydrží třeba 2-3dny? V nějaké plechové doze třeba?

    11. únor 2015
    sookie
    autor

    @donnald vydrží to určitě déle, ale u nás se to vždycky do 4-5 dnů sní😀 mám je v lednici v krabičce🙂

    11. únor 2015

    mě to nedrželo bez vajíčka

    20. bře 2015
    sookie
    autor

    @kamce fakt??? s vajíčkem to ale muselo byt dost rozblemcane, ne? nechapu, tenhle recept mam fakt ozkouseny, pecu je co 2 tydny a vždycky se povedly...

    20. bře 2015

    nebyly rozblemcane..ale asi vim kde byla chyba..to máslo beztak nesmí být teplé, rozpuštěné že ? 🙂

    20. bře 2015
    sookie
    autor

    @kamce rozpuštěné teda ne😀 nechám máslo trochu povolit, zpracuju těsto, to nechám v lednici odležet a pak válím a krájím...

    22. bře 2015

    jsem si to myslela, nechtělo se mi čekat:D

    22. bře 2015

    dnes jsem vyzkoušela a jsou vynikající!! Pořád na ně chodím🙂

    30. kvě 2015

    To vypadá dobře, vyzkouším 🙂

    12. lis 2015

    tak ti nevím, kde je závada, já musela přidat 50g mouky a po 20 minutách pečení jsem zvedla teplotu na 170 a dala jim ještě 5 minut

    25. led 2016

    ale dobrý jsou

    25. led 2016
    sookie
    autor

    @katyxq tak to nevim, čím by to mohlo být:( mně tenhle recept nikdy nezklamal... možná - nechala jsi těsto pak v lednici, nebo jsi rovnou vykrajovala? na blogu mám trochu upravený recept😉 http://mlsnamama.blogspot.cz/2016/01/celozrnne-...

    25. led 2016

    @sookie to bylo jak hustá kaše, tomu by ani lednice nepomohla. Nevím, mám mouku od Bioharmonie, přijde mi, že míň saje jak jiné. Každopádně mám hotové tři verze 😀 ... a podle toho spáchám 4., chci stvořit něco podobného oyster crackers, co se dávají v USA v bistrech k polívkám

    25. led 2016

    z polovičních dávek, to se mi každá verze vešla akorát na 1 plech

    25. led 2016
    sookie
    autor

    @katyxq nedalas tam rozpuštěný máslo??

    25. led 2016

    ok, rýžovou mouku přidat zrovna nej nápad nebyl (dobrý jsou, ale není to ono), trochu jakovy vržou

    25. led 2016
    sookie
    autor

    já to už dělala snad z 5 různých celozrnných špaldovek a vždy ok...
    @katyxq

    25. led 2016

    @sookie ne, máslo bylo chvilku z lednice ... to je fuk, stvořím vlastní krekry 😉 😀

    25. led 2016
    sookie
    autor

    @katyxq fakt záhada...

    25. led 2016

    zkusila jsem máslo i bio Alsan ... a teda, ač nerada, přiznávám, že mi ti Alsanové chutnají víc 😅 😀

    25. led 2016