Suroviny: 240g rýže 100g máslo (plus na vymazání zapékací nádoby) 1ks vanilkový cukr 3ks vejce 1lžička mletá skořice 200ml hotového Hami mléka Lesní ovoce dle chuti
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj skořici. Dále nasypeme neopranou rýži, kterou zalijeme Hami mlékem. Abychom zachovali co nejvíc látek v mléce, necháváme rýži jen lehoučce probublávat a podle potřeby doléváme mléko nebo vodu. Jakmile je rýže měkká, odstavíme hrnec z plotny a směs necháme změknout. Podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, medem nebo jiným oblíbeným sladidlem.
Mezitím smícháme 3 žloutky s vanilkovým cukrem a přimícháme je do vychladlé rýže. Z bílků ušleháme sníh a jemně jej přidáme k rýžovému základu.
Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
Suroviny:
240g rýže
100g máslo (plus na vymazání zapékací nádoby)
1ks vanilkový cukr
3ks vejce
1lžička mletá skořice
200ml hotového Hami mléka
Lesní ovoce dle chuti
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj skořici. Dále nasypeme neopranou rýži, kterou zalijeme Hami mlékem. Abychom zachovali co nejvíc látek v mléce, necháváme rýži jen lehoučce probublávat a podle potřeby doléváme mléko nebo vodu. Jakmile je rýže měkká, odstavíme hrnec z plotny a směs necháme změknout. Podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, medem nebo jiným oblíbeným sladidlem.
Mezitím smícháme 3 žloutky s vanilkovým cukrem a přimícháme je do vychladlé rýže. Z bílků ušleháme sníh a jemně jej přidáme k rýžovému základu.
Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.