@leiladelly 🙂
500g polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa holandského typu, 2 sáčky do pečiva, 500g krupicového cukru, 500ml mléka, 2 vejce, máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu, 150g strouhaného kokosu
Na rumové máslo: 250g másla, 250g moučkového cukru, 4 lžičky kakaa holandského typu, 4 lžíce rumu, 4 lžíce mléka (nemusí být)
1. Mouku smíchejte s kakaem, přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na hlubší plech. Pečte při 210 - 220st. asi 20 minut.
2. Rumové máslo - změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, přidejte rum a případně mléko.
3. Buchtu po vytažení z touby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.
Naďi, díky moc 🙂
@leiladelly Nemáš zač.. manžel se po něm může utlouct, je to taková rychlá tutovka. Tak snad vám také zachutná.
@sanuli Děkuji. My dnes pekli povidlové buchty, ale příště ráda zkusím něco jiného 🙂
@sanuli Jen dotaz, není tam cítit ten prášek do pečiva? Mně se dva sáčky zdá dost, dávám do bábovky půl sáčku a někdy stejně to poznám na jazyku.
@leiladelly Helenko, já to dělám s poloviční dávky a nikdy jsem ho tam necítila. A to musím říct, že třeba v bublanině mi prášek do pečiva vadí hodně. Tak myslím, že ne.. ale možná jsi citlivější..
@sanuli Naďi, možná dám méně, i tak to asi vyskočí, že 🙂 Děkuji.
Dala bys mi, prosím, recept? Děkuji 🙂