34 / 54
    Vepřové medailonky na pomerančové marmeládě a tymiánu

    Můžu poprosit o recept?

    14. říj 2014
    sanuli
    autor

    To se ví! 🙂
    2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku (na plátky), sůl, 4 vepřové kotlety, 200ml kuřecího vývaru, 4 lžíce pomeračnové marmelády, hrst lístečků čerstvého tymiánu (dávám i sušený a je to v pohodě)
    1. Na pánvi s rozehřátým olejem krátce opečte česnek, přidejte osolené vepřové kotlety a opékejte je 6 minut z každé strany, až budou propečené a měkké
    2. Mezitím promíchejte vývar s marmeládou a tymiánem.
    3. Opečené kotlety přemístěte z pánve na nahřátý talíř. Z pánve slijte olej, nalijte do ní ochucený vývar a vařte do mírného zhoustnutí.
    4. Kotlety vraťte do pánve, promíchtejte s omáčkou.

    14. říj 2014