@teofilie Pro kdekoho asi spešl nebude, ale já je (do té doby než jsem si pořídila kuchařku) vařila trošku jinak.. Tu je recept: 🙂
Suroviny: 250g uzeného masa (krkovice), 4 vejce, 200 ml smetany (minimálně 31%), sůl, pepř, 1 hrst lístků velkolisté petržele, 2 stroužky česneku, sádlo na vymazání pekáčku, strouhanka na vysypání pekáčku, 400 – 500 g gleků
Uzené maso uvaříme v horké vodě doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Flíčky uvařené v osolené vodě smícháme s uzeným masem, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a přidáme trochu utřeného česneku. Zalijeme vejci prošlahanými ve smetaně a vše důkladně promícháme.
Směs vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou a dáme péct do trouby rozpálené na 160 st. asi na půl hodiny. Poté necháme ve vypnuté troubě asi 15 minut dojít.
nějaký spešl recept na těstovinky? 🙂