@elviraf Díky - i vám ať to klapne😉🍷🌞🎵
@safarikovap Ty jo, tak drzim pesti. Ja vzdy vstavam o pul 4 a zadelavam testo🙉 tak prosim pak napis, jak to dopadlo 🙏🙏🙏
@lucie7411 Mám to stejně! Ráno brzičko vstát, zadělat a pak už jen vyhazovat na vál. Já se tak bojím🙈 Myslela jsem, že v lednici nic dělat nebude a ono je dvojnásobný. Že jsem se na to...🤦♀️ Zítra dám vědět😉
Já už nechávám kynout jen přes noc v lednici a je to luxus 🙂 určitě se povedou ❤️
@safarikovap ja bych snad ani neusnula🙉🙏🤣
Tak pak napis prosim😊
Tak ráno po 6h jsem našla toto:
Nechala jsem to při pokojové teplotě a zatím nic extra😱
@eiliko můžu se Tě, prosím, zeptat, jak s těstem po vytažení z lednice pracuješ? Nakynulo mnohonásobně víc, než když ho nechávám kynout v teple - to je pravda, ale co dál? Počkat, až "zteplá", pak tvarovat? Nebo rovnou po vytažení tvarovat a nechat vykynout až na plechu? Je devět, tři hodiny po vytažení z lednice a žádná hitparáda😭
@safarikovap já ho ještě tuhé tvaruji (taky jsem se poprvé lekla)a nechávám kynout na plechu, je to rychlejší než čekat až ztepla..... Úplně nejlepší varianta (s tou už ti teď nepomůžu, já vím), je, že už večer jde koláč/buchty do ledničky na plechu (přikryju potravinářskou fólií) a ráno vytáhnu, nechám při pokojové teplotě tak půl hodiny, a pak do trouby, ale celkově mě ještě kynutí v lednici nezklamalo 😉
@eiliko moc děkuju za radu😘❤ Nebudu tedy na nic čekat a jdu rovnou tvarovat. Na výsledek jsem zvědavá🙂
U nás jsou taky hody. At se vydaří