Recept na domácí nudle je asi znám každému, tak jen v rychlosti: na 1 vajíčko cca 80-100 g hrubé mouky. Hněteme tak, aby vzniklo kompaktní, tuhé, nelepivé těsto, které nakrájíme na díly a jednotlivé díly vyválíme do tenounkého téměř průsvitného plátu, který necháme proschnout, ale ne přeschnout. Pak pláty nařežeme na pruhy o šířce délky nudliček. Pláty poskládáme na sebe a ostrým nožem řežeme nudličky o síle, jak kdo má rád. My raději o chlup širší, ale například můj tchán miloval tenké, opravdu vlasové nudličky. Teprve nakrájené nudle necháme pořádně doschnout, aby nám při uskladnění neplesnivěly. A ještě něco - nevařte nudle přímo v polévce - zakalila by se. Uvařte nudle zvlášť a pak teprve je vhoďte do polévky nebo servírujte zvlášť.
Recept na domácí nudle je asi znám každému, tak jen v rychlosti:
na 1 vajíčko cca 80-100 g hrubé mouky. Hněteme tak, aby vzniklo kompaktní, tuhé, nelepivé těsto, které nakrájíme na díly a jednotlivé díly vyválíme do tenounkého téměř průsvitného plátu, který necháme proschnout, ale ne přeschnout. Pak pláty nařežeme na pruhy o šířce délky nudliček. Pláty poskládáme na sebe a ostrým nožem řežeme nudličky o síle, jak kdo má rád. My raději o chlup širší, ale například můj tchán miloval tenké, opravdu vlasové nudličky. Teprve nakrájené nudle necháme pořádně doschnout, aby nám při uskladnění neplesnivěly.
A ještě něco - nevařte nudle přímo v polévce - zakalila by se. Uvařte nudle zvlášť a pak teprve je vhoďte do polévky nebo servírujte zvlášť.