RECEPT: Na smažení použijeme pouze mladého králíka (tak 3-4 měsíce). Pokud je starší, je lepší zvolit úpravu pečením. Takže já měla králičí stehna - přední i zadní. Přední necháme tak, jak jsou, zadní je lepší buď vykostit úplně a nebo alespoň podél kosti naříznout a stehno rozdělat tak, aby bylo nižší a dobře se prosmažilo. Maso dobře nasolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v troubě na plechu, s vyšší vrstvou oleje, pěkně do zlatova. Usmaženo řízky dáme na kuchyňský ubrousek, který odsaje přebytečný olej a podáváme.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY - brambory klasicky uvaříme v osolené vodě do hodně měkka. Mezitím si na pánvičce na másle opeču kostičky cibule pěkně do zlatova a ke konci opékání přidám kostičky nějaké voňavé slaninky. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Směs z pánve přidáme k bramborám a dobře promícháme. Dosolíme dle potřeby.
RECEPT:
Na smažení použijeme pouze mladého králíka (tak 3-4 měsíce). Pokud je starší, je lepší zvolit úpravu pečením. Takže já měla králičí stehna - přední i zadní. Přední necháme tak, jak jsou, zadní je lepší buď vykostit úplně a nebo alespoň podél kosti naříznout a stehno rozdělat tak, aby bylo nižší a dobře se prosmažilo.
Maso dobře nasolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v troubě na plechu, s vyšší vrstvou oleje, pěkně do zlatova. Usmaženo řízky dáme na kuchyňský ubrousek, který odsaje přebytečný olej a podáváme.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY - brambory klasicky uvaříme v osolené vodě do hodně měkka. Mezitím si na pánvičce na másle opeču kostičky cibule pěkně do zlatova a ke konci opékání přidám kostičky nějaké voňavé slaninky.
Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Směs z pánve přidáme k bramborám a dobře promícháme. Dosolíme dle potřeby.