RECEPT: 1 litr vody svaříme s 250 g cukru, 1 celou skořicí a trošku mleté skořice, 2 hřebíčky, 1 ks badyánu a špetkou kyseliny citronové. Oloupeme jablka, nakrájíme je na kostičky a vložíme je do vařícího nálevu. Promícháme, přivedeme zpět k varu a povaříme zhruba 3-5 minut (podle druhu jablek), ochutnáme a podle chuti dosladíme či okyselíme. Necháme vychladit, ale můžeme podávat i vlažný.
RECEPT:
1 litr vody svaříme s 250 g cukru, 1 celou skořicí a trošku mleté skořice, 2 hřebíčky, 1 ks badyánu a špetkou kyseliny citronové. Oloupeme jablka, nakrájíme je na kostičky a vložíme je do vařícího nálevu. Promícháme, přivedeme zpět k varu a povaříme zhruba 3-5 minut (podle druhu jablek), ochutnáme a podle chuti dosladíme či okyselíme.
Necháme vychladit, ale můžeme podávat i vlažný.