Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa (po obou stranách). Každý plátek oboustranně osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme drobně nakrájenými jehličkami rozmarýnu. Necháme chvilku odležet při pokojové teplotě. Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a plátky masa položíme na rozpálenou pánev a rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto necháme maso přibližně 6 minut opékat z jedné strany při střední teplotě. V žádném případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně do zlatova a ne do černa Emotikona smile. Pokud jste dobře olejovali, nebude problém. Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a do něj vhodíme na plátky nakrájené žampiony, aby se nám pěkně opekly. Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... a nezapomene hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme a zase necháme svému osudu 6 minut. Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a necháme zavařit. Do vařící omáčky protlačíme 2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky. Po chvilce vypneme a dál nevaříme. Podáváme s jakoukoliv úpravou brambor....
Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa (po obou stranách). Každý plátek oboustranně osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme drobně nakrájenými jehličkami rozmarýnu. Necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.
Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a plátky masa položíme na rozpálenou pánev a rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto necháme maso přibližně 6 minut opékat z jedné strany při střední teplotě. V žádném případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně do zlatova a ne do černa Emotikona smile. Pokud jste dobře olejovali, nebude problém.
Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a do něj vhodíme na plátky nakrájené žampiony, aby se nám pěkně opekly. Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... a nezapomene hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme a zase necháme svému osudu 6 minut.
Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a necháme zavařit. Do vařící omáčky protlačíme 2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky. Po chvilce vypneme a dál nevaříme.
Podáváme s jakoukoliv úpravou brambor....