Dýňová polévka se zázvorem - krok za krokem
Dýňová polévka je v dnešní době velký hit. Mnoho lidí donedávna ještě určitě ani nenapadlo, že by se dýně neboli tykev dala vůbec jíst. Kdysi se jen zavařovala a aby měla trošku poživatelnou chuť, vylepšovala se ananasovou trestí. Ale mnohdy to jíst bylo opravdu za trest 🙂. A přesto ... přešlo pár let a někdo přišel s nápadem vařit z dýně polévku .... tato polévka si našla své příznivce i mezi těmi, které jinak dýni nemusí. Recepty jsou v jádru stejné, ale přesto se liší konečným dochucením. Tady je to moje :
vůbec nezjemnujes smetanou?
Ja davam jeste brambory, mrkev, petrzel ( a dneska padla i sladka brambora 🙂 )
Smetanu přidávám jen na zdobení. Po smíchání se polévka zjemní. Chce to vyzkoušet, jak komu to bude chutnat. Polévka je jemná i bez smetany a někomu (hlavně dospělákům) to chutná víc bez ní. Děti zase mají raději polévku se smetanou 🙂
Vypadá úžasně!!! Ta moje s bohužel nedala jíst☹ a díky za tip s párátkem🙂
@rozmarynacitronova ja prave davam zakysanku vzdycky. a muškátový oříšek a občas kari 🙂
chris_n Jasně, každý si musí najít tu svoji chuť, která mu vyhovuje. Ono tato polévka je opravdu taková specifická a určitě mnozí (hlavně pánové) raději nějaký pořádný vývar z masa než mixovanou dýni 🙂 .... Ale zkusit se má všechno 🙂
Ja uvarim dyni nakrajenou na kostky rozmixuju a dochutim soli peprem kari a mletym kminem a zjemnim smetanou 😉
plus občas obměna, dyne nejdřív upečená, polévka je pak výraznější 🙂
@chris_n S tím opečením to někdy vyzkouším ... 😉
Zítra jdu na ni