Brokolicové karbanátky se lněným semínkem - krok za krokem
Nejsem striktní přívrženec racionální stravy, spíš od malička jsem byla poměrně slušný masožravec, ale s přibývajícími dětmi i roky jsem došla k názoru, že je potřeba trošku to zdravíčko přece jen podpořit a občas propašovat nějaký ten zdravější pokrm či alespoň nějaké zdravé suroviny do klasických pokrmů. Když jsem dnes ráno otevřela ledničku s otázkou, co budu dnes vařit, odpověď byla jasná - vlastně jediná: brokolice 🙂. Nic jiného tam vlastně ani nebylo .... Polévku ? Ale co pak k ní ? NIc ... polévka nebude, brokolici budeme mít jako hlavní chod. Co u nás opravdu chutná, to jsou brokolicové karbanátky s masem. Maso se dnes ale nekoná, proto budeme improvizovat a uděláme zdravější - bezmasou variantu. A jak to chutnalo ? Zdravé karbanátky jsem doplnila nezdravými, ale alespoň domácími hranolkami a abychom to nezazdili úplně nezdravou tatarkou, tak jsem vyrobila česnekovo-bylinkový dip z bílého jogurtu.
Tady je recept:
Hmm mnam😋alespoň uz vim co se bude kuchtit o vikendu😄😉