pr_clanek
22. říj 2024
23 

Zánět prsu při kojení

Zánět prsu, známý také jako mastitida, je bolestivé onemocnění, které může potrápit kojící matky. Přináší s sebou bolest, otok a někdy i horečku. Zjistěte, jaké jsou příčiny této nepříjemnosti, jaké prostředky mohou pomoci a jak se zánětem efektivně bojovat.

Zdroj fotografií: Radost těla

Co je zánět prsu a jak vzniká

Zánět prsu při kojení se nazývá puerperální mastitida. Jde o zánět aktivně činné mléčné žlázy, kdy se mléko zadržuje v mlékovodech. Nejčastější příčinou bývají různé druhy bakterií - streptokoků nebo stafylokoků. Příznaky zahrnují bolestivost, zarudnutí, otok a zvýšenou teplotu prsu. Včasné rozpoznání a léčba jsou klíčové pro zvládnutí tohoto nepříjemného stavu bez komplikací.

Úleva prostřednictvím Artrinu

V boji proti zánětu prsu může být užitečné využít protizánětlivý krém Artrin. Tento krém díky svým přírodním složkám napomáhá zmírňovat zánět a bolest v postižené oblasti. Artrin je ideální pro lokální aplikaci a jeho zklidňující účinky mohou přinést rychlou úlevu při prvních známkách mastitidy. Je možné a užitečné jej aplikovat několikrát denně.

Podpora organismu zevnitř

Při řešení zánětu je rovněž důležité podpořit tělo zevnitř. Vitamarin, obsahující omega-3 mastné kyseliny, je skvělým prostředkem ke snížení zánětlivých procesů v těle. Fytomineral, bohatý na minerály, posiluje imunitu, čímž pomáhá organismu lépe se bránit proti infekcím. Oba tyto doplňky jsou vhodné pro užívání během těhotenství a při kojení, což z nich činí ideální volbu pro kojící matky trpící mastitidou.

Klasická léčba a konzultace s lékařem

Klasická léčba zánětu prsu často zahrnuje antibiotika, zejména pokud je podezření na bakteriální infekci. Důležitá je také pravidelná a důkladná hygienická péče o prsa, aby se zabránilo dalšímu šíření infekce. Kojícím matkám se doporučuje pokračovat v kojení, což pomáhá udržovat průtok mléka a snižovat ucpání mlékovodů. Vždy je však důležité konzultovat každý krok s ošetřujícím lékařem, který může doporučit vhodnou léčbu a zajistit, aby byla bezpečná pro matku i dítě.


Sponzorovaný příspěvek

Začni psát komentář...

Odešli