pr_clanek
12. dub 2024
501 

Jak si zajistit finanční jistotu během nečekaných životních zvratů

Život je plný překvapení a nečekaných událostí. Nikdy nevíme, co nám další den přinese – může to být nová pracovní příležitost, radostná rodinná událost, ale i náhlá zdravotní komplikace nebo ztráta zaměstnání. Ať už se jedná o pozitivní, či negativní změny, je důležité se na ně připravit i po finanční stránce.

Proč je důležité mít finanční rezervu

Finanční rezerva je základním pilířem ekonomické jistoty. Představte si, že vám nečekaně vypoví službu lednička nebo se vám porouchá auto. Opravy bývají nákladné a bez rezervy se můžete dostat do nepříjemné situace.

A co když onemocníte a nebudete moci nějakou dobu pracovat? Finanční polštář vám pomůže pokrýt výdaje, než se uzdravíte a budete schopni se vrátit do pracovního a výdělečného procesu.

Mezi časté situace, kdy se finanční rezerva hodí, patří:

  • nečekané opravy v domácnosti,
  • nečekané opravy automobilu,
  • zdravotní problémy či úraz a s nimi spojené výdaje a omezení příjmu,
  • ztráta zaměstnání nebo snížení platu,
  • rodinné události jako svatby či narození dítěte.

Odborníci doporučují mít rezervu ve výši 3 až 6 měsíčních výdajů. Tato rezerva vám pro případné nečekané události poskytne dostatečný finanční polštář, tak, aby vaše rodina situaci v klidu ustála.

Jak si vytvořit finanční rezervu

Existuje několik způsobů, jak si můžete finanční rezervu vybudovat.

Jedním z nich je pravidelné spoření a investování. Odkládejte si každý měsíc část svých příjmů na spořicí nebo investiční účet. I malé částky se časem nasčítají a vytvoří vám solidní rezervu. Důležité je začít.

Dalším způsobem, jak se chránit před finančními problémy, je pojištění. Životní pojištění vám pomůže zabezpečit rodinu v případě úmrtí živitele. Úrazové pojištění pokryje výdaje spojené s úrazem a hospitalizací a pojištění proti ztrátě zaměstnání vám poskytne finanční podporu, pokud přijdete o práci.

Co když ale nemáte našetřenou rezervu a potřebujete peníze rychle? Zde přichází na řadu pojištěná půjčka. Ta kombinuje výhody klasické půjčky s pojištěním, které vás bude krýt v případě, že nebude schopni splácet. Pojištěná půjčka tak představuje dostupnou alternativu pro ty, kteří si chtějí půjčit peníze a zároveň mít jistotu, že je budou moct splatit i v případě nečekaných událostí.

Jak si správně nastavit pojištěnou půjčku

Pokud zvažujete pojištěnou půjčku, je důležité si ji správně nastavit.

V první řadě se zamyslete nad tím, jakou částku potřebujete a na jak dlouho. Výše půjčky by měla odpovídat vašim finančním možnostem a dobu splácení byste měli nastavit tak, abyste měli dostatek času na pohodlné splacení a nebyli ve stresu. Půjčit si můžete až 250 000 Kč na 12 až 48 měsíců. Skvělou výhodou je možnost odložení splátek zdarma.

Vyřídit půjčku můžete z pohodlí domova na dálku, bez nutnosti jakékoliv schůzky s poradcem. Dokonce ani při sjednávání pojištění k půjčce není nutná návštěva lékaře. Na pár kliknutí tedy může být tato rychlá půjčka během chvíle na vašem bankovním účtu. Navíc, pokud si pojištěnou půjčku uzavřete do konce dubna, můžete vyhrát 3×2 lístky na čtvrtfinále MS v hokeji v Ostravě. Více informací najdete zde.

Při sjednávání půjčky si můžete sjednat i pojištění. V nabídce jsou tři balíčky s různými možnostmi a typy pojistných událostí. Všechny tři balíčky obsahují pojištění smrti následkem úrazu. Další typy pojištění, jako je pojištění závažných onemocnění, ztráty zaměstnání, pracovní neschopnosti, invalidity či smrti z neúrazových příčin, pak záleží na vybraném balíčku.

Pojištění je dobrovolné a jeho cena se odvíjí od výše splátky půjčky.


Sponzorovaný příspěvek

Zdroj fotografií: www.shutterstock.com/

Začni psát komentář...

Odešli