pr_clanek
30. črc 2024
51 

10 důvodů, proč potřebujete ke svému bazénu zastřešení

Léto v plném proudu a s ním i koupací sezóna. Ze zahrad se ozývá radostné vískání malých svišťů. Tuto radost dětem dokáže pokazit nepříznivé počasí. A nejen dětem, ale i jejich maminkám, které se pak neustále setkávají s otázkami: "Já se chci koupat, kdy už bude hezky?". Vodní radovánky si můžete užívat i během nepříznivého počasí, a to díky bazénovému zastřešení z polykarbonátu. Pojďme si ukázat deset důvodů, proč je dobré mít svůj bazén zastřešený.

Celoroční koupání

Bazénové zastřešení zajistí, že si vaše dítka mohou užívat vodních radovánek po celý rok. Zastřešení totiž zabraňuje chladnutí vody během noci, nebo během chladných podzimních dní. Chladnutí vody brání především regulace, kterou můžete sami ovládat. Laicky řečeno - je pouze na vás, jak si vnitřní teplotu upravíte (zda necháte zastřešení otevřené či zavřené).

Méně nečistot

Zastřešení zabraňuje nejen chladnutí vody, ale také chrání váš bazén před znečištěním. Většina majitelů, kteří nemají bazénové zastřešení, používají plachty. Ty však nezabrání tomu, aby se do bazénu dostaly nečistoty a nezvaní hosté, kteří mohou vodu kontaminovat a šířit bakterie

Úspora času

Bazénové zastřešení šetří váš drahocenný čas. Díky němu se totiž nemusíte starat o namotávání a odmotávání plachty. Práce s plachtou bez pomoci další osoby je navíc v některých případech velmi složitá a pracná. Díky méně znečištěnému bazénu ušetříte také čas s jeho zdlouhavým čištěním a údržbou.

Úspora peněz

Pravdou je, že pořízení bazénového zastřešení není zrovna finančně nenáročnou investicí. Avšak se jedná o investici, která se zaručeně vyplatí. Ušetříte totiž spoustu peněz za různé bazénové přípravky, bazénovou chemii, plachty, spotřebu elektrické energie na vysávání a údržbu bazénu.

Zjednodušená jarní a zimní údržba

Každý, kdo má bazén bez zastřešení, moc dobře ví, jak je jarní a zimní údržba náročná. Na jaře je třeba bazén tzv. "odzimovat", důkladně vyčistit a napustit. Před zimou je třeba bazén připravit na zimní odpočinek. Tyto každoroční činnosti jsou velmi pracné a zdlouhavé. Tolik dřiny kvůli zhruba 4 měsícům koupání. Díky bazénovému zastřešení se tyto problémy značně zjednoduší.

Soukromí

Dostatek soukromí je další benefit, který nabízí bazénové zastřešení. Děti otázku soukromí příliš neřeší, ale třeba maminky soukromí určitě uvítají. Kdo by se nerad nevykoupal bez plavek? Ale to bez ochrany před sousedy většinou není dost dobře možné.

Absence otravného hmyzu

Otravný hmyz dokáže vodní radovánky velmi znepříjemnit dětem, ale i dospělým. Nejen že nevítaní hosté v podobě komárů, včel, vos, nebo lidově řečených "hovad" jsou velmi otravní, ale jejich přítomnost může být také velmi bolestivou záležitostí. Zastřešení vám zajistí ochranu před tímto otravným hmyzem.

Komfort

Řešení se najde také pro ty, kteří vyžadují určitou míru komfortu. Komfortní řešení představuje propojení zastřešení bazénu se zimní zahradou, kde si můžete zřídit třeba relaxační zónu a zvětšit svůj obytný prostor. Pod jednou střechou tak můžete mít bazén, zahradní sprchu i posezení. Díky tomuto řešení také odpadne starost s běháním z domu přes zahradu k bazénu.

Pomalejší odpařování vody

Pokud jste vlastníky bazénu bez trvalého zastřešení, určitě jste si všimli, že voda z bazénu se velmi rychle odpařuje. Bazénové zastřešení zajistí pomalejší odpařování vody a tím pádem také méně častější dopouštění vody.

Zvýšená bezpečnost

Polykarbonátové posuvné zastřešení bazénu velmi výrazně zvyšuje bezpečnost. Zastřešení zabraňuje pádu do vody. Z toho důvodu by mělo být zastřešení součástí každého bazénu, kde se v bezprostřední blízkosti pohybují zejména malé děti.

Ušetřete až 20%

A na závěr ještě jeden příjemný tip. Výrobce bazénového zastřešení společnost Alupo aktuálně nabízí slevu až 20% na zastřešení. Vytvořte si i vy online a zdarma nezávazně kalkulaci zastřešení pro váš bazénu.


Sponzorovaný přispěvek

Zdroj fotografiií: alupo.cz

"viskani malych svistu"? Vazne? Vyjmenovana slova jsou ucivo 3.tridy...

30. črc 2024

Začni psát komentář...

Odešli