@marketamila Děkuju, jsem ráda, že se líbí i někomu nestrannému 🙂
Je povedenej a verim, ze i moc dobrej 🙂
@pkolin je vážně krásný 😊 a určité moooc dobrý😆
Už se těším, až ho zítra nakrojíme. Je to čokoládový korpus, vevnitř je krém z tvarohu, mascarpone a nutely a čokolády, nahoře je potřený čokoládovou ganache z bílé čokolády (z toho jsem byla nadšená, krásně se s ní pracuje, a hlavně se nemusí pod fondán dávat žádný hutný máslový krém, který nemám ráda) - tak snad bude chutnat 🙂 věřím, že jo 😉
Jeee to zní lákavé 👍😇 kam ze to mám dorazit a v kolik 😂
Určité bude luxusní 😊
Snad jo, hlavně se těším co na něj novomanželé 🙂
@damada Dělala jsem bílou ganache, protože dort byl čokoládový, tak aby přes bílou potahovku neprosvítal. Poměr byl 150 ml smetany a 450 g bílé čokolády. Zahřála jsem smetanu a do ní dala rozpustit čokoládu, dobře jsem to promíchala a dala do lednice přes noc. Ráno jsem to vyndala a byla vyděšená, jak je to tuhé ☹ ale bylo to o.k. 🙂 jen jsem to lžící trochu načechrala a pak vzala šlehač a vyšlehala to (šlo to ztuha ale šlo to) a mělo tu tu správnou konzistenci na potažení dortu (chce to horký mokrý velký příborový nůž ) a je to bomba a jak skvěle do chutná 😉
@damada No vlastně jo, jen to není úplně poleva (nenalívá se 🙂 ale potírá se tím a pěkně to ztuhne, na to jsem pak dávala potahovací hmotu smartflex, ale není to nutné, stačila by i ta ganache 😉 Jsou různé druhy ganache. Tady je pár tmavých (s bílou čoko by ty poměry byly jiné)
Typická ganache (polevy, glazury, fondue):
- hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
Hustší ganache (krémy, náplně do pralinek):
- hmotnostní poměr 2:1, tedy např. 200 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
Šlehaná ganache (pěny):
- hmotnostní poměr 1:2, tedy např. 100 g čokolády a 200 g smetany ke šlehání
Ganache se zakysanou smetanou:
- hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g zakysané smetany
super je: http://kousekdortu.cz/ganache/
kouknu do receptu, nejsem si jistá, jestli je to 1 masc. + 2 šlehačky, nebo obráceně... bílý čokolády co nejvíc, tak dvě určitě, možná i víc, já to nesladím a to mascarpone to trochu pohltí, tu chuť té čokolády a sladkost, ale podívám se ti přesně...
@pkolin tak teď si nejsem jistá, mám totiž několik různých receptů a většinou to nějak kombinuju, když bych to dělala ze 2 mascarp., tak bych použila 2 šlehačky a 2 nebo spíš 2,5 bílé čoko, tu v ní rozpustím a mělo by to být takový hodně sladký, ev. přidat ještě pár kousků, kdyby to bylo málo výrazný. Přidala bych 2/3 do mascarp., ušlehala a pak dle hustoty přidávala (ono se to teda vyšlehá po chvíli, i když je to nejdřív řídký). Kdyby byl výsledek málo bíločokoládový, tak bych ještě přidala rozpuštěnou čoko (samotnou, nebo ve šlehačce). Snad ti to takle pomůže? Já totiž ten krém používám do různých dortů různě a dělám už to tak od oka (nebo spíš od lžičky 😀)
Super,díky moc.
Je nádherný 👍😊