1 / 1

    Uz? A ja si rikala ze jsem hrozne brzy vysadila kdyz jsem ted o vikendu dala klicit. Tak asi zase ne :D

    6. únor 2018

    Tohle je loňská, domácí. Letošní jsou ještě maličkatý ☺

    6. únor 2018

    @petra_k_ to nechavate ty lonsky po otrhani rust? Ja myslela ze jsou jednolety. Nebo kde se vezme takhle velka sazenicka? Ja mam zatim v jifech jako vy vlevo🙂

    6. únor 2018

    Většinu kytek dávám ven, ale některý si nechávám doma, abych mohla dřív zahájit sezonu. Nejstarší kytku mám 4letou. A plodí cca od května do listopadu. Žlutý habanero. Na venkovních je sice paprik víc a ty první (doma rostlý) jsou o maličko slabší, ale furt to chutná víc, než ze supermarketu. ☺

    6. únor 2018

    Je tak to je super, tak ja je loni vytrhla ze zahonku a hodila na kompost. Letos se chystam mit je na balkone, tak je pak jen na zimu presunu do chodby kvuli mrazu a nemusim vyhazovat🙂 super 🙂

    6. únor 2018

    Jj, jen pozor na zavlečení škůdců. Já se teprve nedávno zbavila mšic. Zkoušela jsem všechno možný, nakonec pomohl až tabákový výluh. A pozor na teploty. Pod 10 stupňů by neměly být kytky venku. ☺ No už se těším na letošní úrodu. Bude 34 kytek, tak snad nám to bude stačit. Loňských 15 bylo málo. 😄

    6. únor 2018

    @petra_k_ me loni vyrostlo 6, babicka okopavala zahonek a 3 nejmensi vykopla jako plevel :D toz nevadi 🙂 a jelikoz ja palivy nejim tak partnerovi skoro stacili, ketos to jklapne a treba i neco zavarim:D

    6. únor 2018

    @triskova_v jaký děláte odrůdy? Jä chci letos nakládat jalapena (se sýrem), fresna a fire flame. Tak uvidíme,jestli zbyde 😄 A chci dělat i omáčku. Loni jsem dělala jen na zkoušku skleničku a zaprášilo se po ní 😄

    6. únor 2018

    @petra_k_ je to kdybych vedela z hlavy🙂 jedna byli fialovy koralky, dalsi zluty lampionky a treti klasika dlouhy cerveny papricky. Morugu jsem zkusila ale zasla. Delala sem pak “kecup z rajcat” a “jako kecup se zakladem z dyne hokaido” ta fe fajn k masu🙂 a jelikoz mam seminka ale nekam se pri stehovani podeli popisky, tak letos to bude 3x5 prekvapeni :D

    6. únor 2018

    Fialový korálky můžou být filius blue. Žlutý lampionky - tak takovejch je spousta. Morugu nedělám. To už není k jídlu, ale na vypalování děr do betonu. Švagr zkoušel i carolinu. K tomu jsem se bála přiblížit 😃

    6. únor 2018

    @petra_k_ ja si myslim ze kdybych to partnerovi nebylo blby tak si sype chili i na sladky knedliky :D ja si zkusim vzpomenout co jsme to loni pestovali🙂

    6. únor 2018

    @triskova_v Dělala jsem muffiny s nutellou a chilli (jolokia) a byla to bašta 😀

    6. únor 2018

    @petra_k_ tak cokolada s chilli je nestarnouci klasika🙂

    6. únor 2018

    My si rádi dáváme zrající sýry a k tomu čerstvý papriky 🙂 To tak na chuť, jinak je chilli taky skoro všude. 😀

    6. únor 2018

    Tak jsem nasla objednavku 🙂
    Thanksgiving chilli, ring of fire a fillius blue 🙂

    6. únor 2018

    Tak filius jsem trefila 😄

    6. únor 2018

    A filliusky jsou slabý. Ale chuťově jsem z nich nadšená nebyla. Pro mě je favorit žlutý habanero a schotch bonnet. Z těch slabších pak jalapeno a fresno. A letos prvně dělám bahamský kozy, tak jsem na ně zvědavá. Maj mít výraznou chuť.

    6. únor 2018

    @petra_k_ no pritel si nestezoval, treba za rok pujdem do vic palivych🙂 ja rada pestuju a on konzumuje 🙂

    6. únor 2018

    @triskova_v ideální stav 👍

    7. únor 2018