pestas
14. črc 2020
282 

Co můžu udělat pro mimčo už v těhotenství?

Asi každá nastávající maminka si říká, co dobrého může udělat pro svoje miminko. Možná už při plánování těhotenství většina přemýšlí, co udělat pro to, aby tělo na těhotenství bylo dobře připravené. Krom zdravé stravy, pohybu a psychické pohody je možné vše podpořit vitamíny.

V prvním těhotenství jsem používala těhotenské vitamíny konkurenční firmy už před otěhotněním, jelikož jsem mnoho let brala antikoncepci a bylo mi to doporučeno i jako podpora očištění těla od chemie.

V současném těhotenství jsem začala vitamíny používat až po zjištění, že jsem těhotná, a sáhla jsem po stejných jako v prvním těhotenství. Pak se naskytla možnost testovat Möller's Mama a já, i když už skoro na konci těhotenství, zkusila své štěstí, a to se na mě usmálo. A já tak cca měsíc před porodem obdržela balíček s vitamíny. Moje recenze tak bude obsahovat i porovnání s konkurenčními (nejmenovanými vitamíny).

Zdroj fotografií: Radost těla

První mě překvapila velikost krabičky, která oproti dosud používaným vitamínům byla cca poloviční. Dále mě překvapilo, že popis neobsahuje upřesnění, zda se mají užívat před či po jídle (respektive na lačno, nebo po jídle), což je věc, na kterou jsem také byla u konkurenčních vitamínů zvyklá. Rozhodla jsem se tedy neměnit zajetou denní rutinu a vitamíny užívat vždy ráno po snídani.

Na krabičce se dočtete, že vitamíny jsou vhodné pro období plánování těhotenství, období těhotenství i období kojení, což je fajn, že jde stále o jedny a ty samé. Je to podle mě velká výhoda, kterou do té doby mnou užívané vitamíny neměly (tam je období plánování a cca první trimestr jiné složení než pro pokročilejší těhotenství).

Po otevření a vyndání prvního platíčka mě upřímně vyděsila velikost kapsle, která obsahuje rybí tuk. Ač nemám s polykáním léků problémy, tak jsem se trochu obávala, jak se mi bude polykat. Musím ale říct, že i přes její velikost to bylo v pohodě a druhá tabletka, obsahující ostatní vitamíny a minerály, je malá, tak tam není problém vůbec. 

Na platíčku je tedy vždy dvojice na celkem 7 dní, což je fajn a jsem na to zvyklá i od konkurence.

Co se týká složení, tak oceňuji množství DHA a EPA. Dále je pro mě významné železo, kterého je skoro dvojnásobek oproti do té doby mnou užívaných vitamínů. Vhledem k tomu, že většina těhotných má dříve či později s železem problém, je to super. Stejně tak vyšší dávka hořčíku je asi fajn, jelikož od začátku užívání Möller's mama mi ustaly křeče v lýtkách v noci, které mě trápily zejména po náročnějších dnech a musela jsem užívat Magnosolv. Ten jsem s počátkem užívání Möller's mama přerušila a křeče se nevrátily ani po náročných dnech, několikakilometrových procházkách, dlouhém cestovaní apod. Ostatní látky, které naopak proti konkurenci chybí, jsou asi na zvážení, zda je potřebujete nebo ne. Já bych třeba zinek nebo vitamin E ještě uvítala.

Po 14 dnech užívání je celkem obtížné hodnotit, jak moc velký účinek vitamíny mají, zda mají nebo nemají vliv na velikost mimča (ostatně, to je věčný dohad ohledně všech těhu vitamínů a jelikož už mi ani nekontrolují železo, nemohu ani posoudit, zda zvýšená dávka železa se nějak projevila. Ale cítím se dobře, po vitamínech mi není špatně, tak asi dobré).

Takové shrnutí v bodech:

Plusy:

+ velikost balení

+ stejné složení po celou dobu užívání, nemusí se myslet, kdy už přejít na další

+ 1 platíčko na celý týden

+ vyšší dávky určitých látek (železo, DHA, EPA, ...)

+ cena - co jsem tak koukala proti mnou dosud užívaných, vychází cenově cca na polovinu

Mínusy:

- chybějící další látky a vitamíny (ostatni B, zinek, lutein, vitamin E, ...) - ale to je spíš asi pak individuální

- pro někoho možná velikost kapsle s rybím olejem

Žádné další mínusy mě nenapadají.

Celkově si myslím, že jde o velmi kvalitní vitaminy.

#test_mollers2  #recenze 

#zkusenosti_mollers_mama

Začni psát komentář...

Odešli