Ančka je cibulovo-bramborová polévka, která rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jeden lednový podvečer jsem se zadívala na polici s knihami. Mou pozornost přitáhla kuchařka, byla to Česká kuchařka bezmasá. Chtěla jsem si ji celou prolistovat, ale zaujal mě hned první recept na polévku. Byla to ANČKA. Ten název mi něco říkal, ale co? Přečetla jsem si seznam surovin a zajásala. Všechny suroviny mám doma. Udělala jsem tedy malou změnu jídelníčku a zařadila polévku Ančku na páteční oběd. V pátek, jako moje babičky, ráda vařím bezmasá jídla, a to polévka Ančka je.
Ve čtvrtek večer jsem si chystala suroviny, ze kterých budu vařit druhý den, abych měla vše přichystané a mohli jsme se se synem vrhnout rovnou do vaření.
Kuchařku jsem otevřela na patřičné stránce a podle seznamu surovin chystala vše potřebné. Oloupala jsem brambory, cibuli, nachystala koření, bylinky…
Začetla jsem se do postupu přípravy polévky, ale jak zpracovat brambory jsem nenašla. Četla jsem vše ještě jednou, brambory zase nikde. Jediné co jsem si uvědomila bylo, že k přípravě polévky potřebuji jeden kastrol na cibuli, druhý na vejce a třetí na mléko. Stále jsem však netušila kam dát brambory.
Vše jsem měla už přichystané, a tak jsem chtěla recept opravdu vyzkoušet a ochutnat.
Hledala jsem tedy na internetu a našla receptů hned několik. I to co si počít s brambory. Měly se vařit zvlášť v kastrole. To už byl čtvrtý!
Nechtělo se mi kvůli jedné polévce špinit tolik kastrolů. Také to potřeba nebylo, recept jsem upravila tak, že se vše krásně vešlo do dvou. A se synem jsme si samotné vaření perfektně užili.
A jak to dopadlo? Ančka nám opravdu chutnala. Její příprava je ve finále opravdu jednoduchá a líbí se mi, že se skládá z mála surovin, které jsou běžně doma v zásobě.
Doporučuji Ančku vyzkoušet? Ano. Můžete ji uvařit třeba podle našeho receptu.
Vymazlená Ančka (4 porce)
Suroviny:
Postup:
S láskou k vaření, Pavla
https://pavlakalousova.cz/polevka-ancka/
Začni psát komentář...