pavlakalousova
31. led 2020
336 

Oběd na poslední chvíli

Když se zapomeneme venku a doma nic uvařeno a ani téměř žádné zásoby.

Znáte to? Dopolední procházka s dětmi se lehce protáhne. Děti si samy hrají na hřišti se svými kamarády a my maminky si chvíli oddechneme, a zapředeme se do hovoru s kamarádkou. Řešíme naše klasické každodenní starosti s dětmi. Co už umí, co už má umět a ještě mu to moc nejde. Třeba jak jsem včera mého broučka po chvíli zvláštního ticha chytla vysmátého na pátém schodu.

Zkrátka řešíme samé důležitosti a najednou udiveně civím na mobil a říkám si: ,,mankote, to je hodin, rychle domů!” Je skoro poledne a já letím domů se synem v kočárku, sotva dech popadám.

Na dnešek jsem si nějak zapomněla naplánovat co uvařím k obědu. Tak přemýšlím nad nějakou rychlovkou, protože nám oběma už kručí v břiše. 😉 Rychle umyji a nakrájím jablíčko, aspoň malý předkrm.

Při pohledu do lednice se moc neraduji, sice působí uklizeně, to mě potěší, ale je to tím, že je celkem prázdná. Takže výběr k vaření dnešního menu – nic moc…

No ale přece jen něco popadám. Máslo, parmezán, vajíčka. Ve špajzu najdu vločky a těstoviny. A hlavně za oknem mé oblíbené bylinky, které úžasně doladí jakékoliv jídlo. Bez bylinek bych snad ani nedokázala uvařit.

Vše co mě cvrnklo do nosu skládám na linku a syn mi ochotně pomáhá, protože část jabka je už v bříšku a ta další část je úhledně rozprostřená na oblečení, židli a taky na podlaze.

První podám synovi plastovou misku, vařečku a čajové sáčky a požádám ho o pomoc s vařením. Napřed se mu to nějak nezdá, ale nakonec svolí a jde vařit pod stůl, kde se mu momentálně líbí.

Já znovu projedu pohledem ulovené suroviny a dělím je na dvě části.

Co myslíte, jak jsem to rozdělila?

Celkem jednoduše. Uvařím vločkovou polévku a těstoviny se sýrem.

Tohle budu mít jedna dvě, HURÁ! 

Recepty

Vločková polévka:
 Na rozpuštěném másle osmahnu vločky, jak ucítím vůni vloček, zaleji vodou a přivedu k varu. Vmíchám rozšlehané vejce, trošku osolím a krátce povařím. Doladím nasekanou petrželkou.

Těstoviny:
Uvařím dle návodu, scedím, přidám nastrouhaný parmezán. Ten na ještě teplých těstovinách povolí a krásně se na ně nalepí. Přidám nasekanou bazalku a je to.

Vyzkoušíte naše recepty?

S láskou k vaření, Pavla

https://pavlakalousova.cz/obed-na-posledni-chvili/

Polévku určitě vyzkouším.diky za tip

1. únor 2020

@hankaviki polévka je opravdu super rychlá na přípravu a navíc ji syn jí opravdu vždy

1. únor 2020

Začni psát komentář...

Odešli