oplatecka
8. bře 2020
256 

Seventh Generation - produkty s ekologickým nádechem

V dnešní době se najde zřejmě málokdo, komu by budoucnost naší planety byla ukradená. Někdo třídí odpad a recykluje, jiný kompostuje, další nakupuje v bezobalových prodejnách a zakládá si na bio potravinách. Jednou z možností, jak přispět k ochraně přírody, je používat ekologické prostředky pro domácnost. Značka Seventh Generation se na výrobu těchto prostředků zaměřuje. 

Otestovat bylo možno čtyři produkty. Velikým plusem je, že lahve dvou ze čtyř výrobků jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelného plastu, zbylé dvě do stovky nemají daleko. Žádný z přípravků Seventh Generation také nebyl testován na zvířatech

PŘÍPRAVEK NA MYTÍ NÁDOBÍ Fresh Citrus & Ginger Scent

Jsem jedna z mála, které nemají doma myčku. Nádobí tedy myju ručně několikrát denně, což je, přiznejme si, dost velká otrava. Neustále tedy hledám přípravek na nádobí, který by šetrně umyl nádobí, rychle ho odmastil, jemně voněl, nezatěžoval tolik přírodu, a také pečoval o mé ruce.

Přípravek na mytí nádobí Seventh Generation se mi zdál ze začátku jako to pravé ořechové. Příjemně mě překvapila nádherná vůně citrusů a zázvoru. Na umytí stačí malá kapka, odmašťuje taky velmi dobře. Už jsem si skoro pískala, ale po několika dnech mám bohužel po jeho použití dost vysušené ruce. Navíc obsahuje ⚠ phenoxyethanol, což je lehce olejovitá kapalina, která může způsobit alergické reakce, jako vyrážky nebo ekzémy, a dráždit oči.

Tento přípravek se tedy nestane stálým arzenálem v mé kuchyni. 

PRACÍ GEL Free & Clear

Prací gely se svou tekutou konzistencí jsou pro mě uživatelsky mnohem příjemnější než prášky na praní. Tento gel je skoro bez vůně, což mi velmi vyhovuje, protože nemám ráda, když prádlo voní až tak moc, že přebije parfém. Musím říct, že pere fakt skvěle. Odstraňuje skvrny už při 30 °C, což je i teplota, kterou výrobce doporučuje použít při praní.

Byl by to prostě ideální prášek, ekologický, šetrný, kdyby však neobsahoval některé nebezpečné látky, např.

⚠ methylisothiazolinone, což je syntetická látka s konzervačními a biocidními účinky, zabraňující růstu bakterií. Řadí se k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy, způsobuje alergické reakce.

nebo

⚠ benzisothiazolinone (BIT), což je syntetická, bílá až žlutá pevná látka. Je uváděná jako silné dráždidlo očí, kůže, dýchacích cest, vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgánové systémy.

SPREJ NA KOUPELNU Free & Clear

Musím říct, že tenhle přípravek se Seventh Generation opravdu povedl. Je bez vůně a aplikuje se klasicky pomocí rozprašovače. 

Odstraňuje vodní kámen, který je díky tvrdé vodě velmi častým návštěvníkem v mé koupelně. Umyvadlo, vana i vodovodní baterie se krásně lesknou i bez drhnutí. Stačí minuta, jemné setření a lesk je na světě.

WC ČISTIČ Pine & Sage

I když toaletu myju opravdu každý den, stále bojuju s vodním kamenem a usazeninami, sem tam se objeví rez. Na vině je tvrdá voda, s tou se bojuje opravdu těžko. 

Velmi příjemně mě překvapilo, jak si tento prostředek poradil s kamenem a usazeninami. Toaletu jsem nemusela nijak vehementně drhnout a přesto byla čistá. Vůně je pro mě hodně nezvyklá, dodnes nedokážu říct, jestli mi voní, nebo ne. Menší nevýhodou je bezbarvé složení, které dělá problém při nanášení do záchodové mísy. Člověk prostě nevidí, jestli přípravek nalil po celé ploše.

Přípravky Seventh Generation bych zřejmě doporučila těm, kteří chtějí podniknout první kroky k tomu, aby se jejich domácnost pomalu přibližovala přírodě. Těm, kteří už se v ekologické domácnosti pohybují delší dobu, bych doporučila hledat dále.

Děkuji za možnost testování.

#test_seventhgeneration

#recenze

#zkusenosti_seventhgeneration

Začni psát komentář...

Odešli