je to tady!! na tohle jsem čekala! vypadá dokonale...uzasné, Olinko..určitě si se do původního burgeru trefila vzhledově i chutově..to zkusíme taky 🙂
na Apetit piknik jsme jeli s tím, že ochutnáme pořádný burger, u stánku Beef & burger byla neustále nekončící fronta, tak jsme vzali za vděk alespoň lososovým burgrem a ten nás naprosto odzbrojil...hned mi bylo jasné, že ho musím doma taky vyzkoušet...a tradááá domácí lososový burger v italské focaccia je na světě a je neskutečně dobrý!🙂
v Ocean 48 dělají téměř stejný, ale leze to do peněz, tak se ho musím taky naučit dělat sama 😉
Teda Oli..... co mi to děláš!!! Normálně by mi ukápla slina 🙂 Dnes jsem nevečeřela a teď tohle... dokonalé 🙂
jsem z něj ještě teď celá mimo a málem bych zapomněla vložit recept🙂
na focacciu dám recept až zítra, už se mi nechce tahat Vaňkova bible do postele🙂
burger
-lososa zbavíme kůže a omyjeme, nasekáme ho na malé kousky, osolíme a opepříme
-přidáme trochu střídky z rohlíků, dala jsem asi tři a dá se použít i toastový chleba, na který jsem zapomněla
-přidáme čerstvé nasekané bylinky, já použila petrželku a pažitku a toť snad vše
-ze směsi uplácáme tak akorát placičky, které pak opékáme na pánvi, grilu
majonéza
-klasickou majonézu smícháme s bylinkami ( opět petrželka a pažitka ), přidáme jogurt a trochu bílého vinného octa
-nakonec vrstvíme spodní část bulky, majonéza, salát, plátky salátové okurky, losos, majonéza bulka
@clara.7
@budlina1
@steffa holky, moc vám děkuju!!! no bála jsem se, aby se to alespoň trochu chuťově podobalo originálu a musím se pochválit, sedli jsme si z něj na zadek😀 i Olinka baštila jak divá...je to fakt něco, určitě to stojí za vyzkoušení! jak jsem nikdy podobné varianty na burger nemusela a jedla jsem jen ten klasický poctivý hovězí, tak tenhle u mě boduje hodně vysoko🙂
vypadá fantasticky! S lososem bych si netipla, že to bude tak dobré, jak píšeš... budu to muset někdy vyzkoušet 🙂
recept na focacciu:
20g droždí
320ml vlažné vody
50ml extra panenského olivového oleje
500g hladké mouky
15g soli
1 lžička najemno nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
olivový olej na potření
-droždí nadrobíme do vody a necháme chvíli stát
-mezitím smícháme všechny ostatní suroviny, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto
-z těsta rukama vypracujeme bochánky, které necháme po utěrkou kynout asi hodinu a půl, klidně i déle
-poté bochánky znovu přehněteme, vytvarujeme placky, potřeme olejem a necháme další půlhodinu kynout pod utěrkou
-po vykynutí placky znovu potřeme zbylým olejem, uděláme do nich prsty nebo vidličkou důlky a pečeme asi 25 minut v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova
hmmm hned bych si ho dala 😵 i v tuhle hodinu 😀