245 / 247
    Lososový burger ala Apetit piknik

    hmmm hned bych si ho dala 😵 i v tuhle hodinu 😀

    29. čer 2015

    je to tady!! na tohle jsem čekala! vypadá dokonale...uzasné, Olinko..určitě si se do původního burgeru trefila vzhledově i chutově..to zkusíme taky 🙂

    29. čer 2015

    na Apetit piknik jsme jeli s tím, že ochutnáme pořádný burger, u stánku Beef & burger byla neustále nekončící fronta, tak jsme vzali za vděk alespoň lososovým burgrem a ten nás naprosto odzbrojil...hned mi bylo jasné, že ho musím doma taky vyzkoušet...a tradááá domácí lososový burger v italské focaccia je na světě a je neskutečně dobrý!🙂

    29. čer 2015

    v Ocean 48 dělají téměř stejný, ale leze to do peněz, tak se ho musím taky naučit dělat sama 😉

    29. čer 2015

    Teda Oli..... co mi to děláš!!! Normálně by mi ukápla slina 🙂 Dnes jsem nevečeřela a teď tohle... dokonalé 🙂

    29. čer 2015

    jsem z něj ještě teď celá mimo a málem bych zapomněla vložit recept🙂
    na focacciu dám recept až zítra, už se mi nechce tahat Vaňkova bible do postele🙂

    burger
    -lososa zbavíme kůže a omyjeme, nasekáme ho na malé kousky, osolíme a opepříme
    -přidáme trochu střídky z rohlíků, dala jsem asi tři a dá se použít i toastový chleba, na který jsem zapomněla
    -přidáme čerstvé nasekané bylinky, já použila petrželku a pažitku a toť snad vše
    -ze směsi uplácáme tak akorát placičky, které pak opékáme na pánvi, grilu

    majonéza
    -klasickou majonézu smícháme s bylinkami ( opět petrželka a pažitka ), přidáme jogurt a trochu bílého vinného octa

    -nakonec vrstvíme spodní část bulky, majonéza, salát, plátky salátové okurky, losos, majonéza bulka

    29. čer 2015

    @clara.7
    @budlina1
    @steffa holky, moc vám děkuju!!! no bála jsem se, aby se to alespoň trochu chuťově podobalo originálu a musím se pochválit, sedli jsme si z něj na zadek😀 i Olinka baštila jak divá...je to fakt něco, určitě to stojí za vyzkoušení! jak jsem nikdy podobné varianty na burger nemusela a jedla jsem jen ten klasický poctivý hovězí, tak tenhle u mě boduje hodně vysoko🙂

    29. čer 2015

    @oliinka_k Určitě se budu inspirovat - vypadá božsky 🙂

    29. čer 2015

    @steffa určitě ho vyzkoušej, zamilujete si ho🙂 a ještě jednou díky!🙂

    29. čer 2015

    @oliinka_k já se na tohle těším, od první chvíle, co jsi o tom psala, že jste tam ochutnali a chceš to zkusit..takže určitě také zkusíme 🙂 a asi brzo 🙂

    29. čer 2015

    @budlina1 jééé, fakt? tak to mě moc těší! tak zkuste a propadnete mu🙂

    29. čer 2015

    vypadá fantasticky! S lososem bych si netipla, že to bude tak dobré, jak píšeš... budu to muset někdy vyzkoušet 🙂

    30. čer 2015

    @zzuzziik děkuju! taky jsem byla nejdřív trochu nedůvěřivá, ale je to výborné🙂

    30. čer 2015

    recept na focacciu:
    20g droždí
    320ml vlažné vody
    50ml extra panenského olivového oleje
    500g hladké mouky
    15g soli
    1 lžička najemno nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
    olivový olej na potření
    -droždí nadrobíme do vody a necháme chvíli stát
    -mezitím smícháme všechny ostatní suroviny, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto
    -z těsta rukama vypracujeme bochánky, které necháme po utěrkou kynout asi hodinu a půl, klidně i déle
    -poté bochánky znovu přehněteme, vytvarujeme placky, potřeme olejem a necháme další půlhodinu kynout pod utěrkou
    -po vykynutí placky znovu potřeme zbylým olejem, uděláme do nich prsty nebo vidličkou důlky a pečeme asi 25 minut v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova

    30. čer 2015