sešlo se mi doma hodně tvarohu, tak jsem vyzkoušela recept z červencového Apetitu, kde jsem jen vyměnila čerstvý smetanový sýr za tvaroh🙂
200g sušenek
50g másla + na vymazání formy
600g čerstvého smetanového sýra ( já použila tvaroh ve vaničce )
200g zakysané smetany
1 lžička vanilkového extraktu
175g krupicového cukru ( příště ho dám méně )
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
na dokončení:
5 lžic malinového džemu
300g drobného čerstvého ovoce ( maliny, rybíz, třešně, borůvky,... )
-troubu předehřejte na 180°C, vymažte máslem formu a vyložte ji pečícím papírem
-sušenky rozmixujte, smíchejte s rozpuštěným máslem a nasypte do připravené formy a upěchujte
-tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a cukr prošlehejte dohladka, poté přidejte vejce a mouku a směs vlijte na sušenkový základ a uhlaďte
-dejte do trouby a pečte 10 minut, poté teplotu snižte na 120°C a pečte hodinu a 40 minut, troubu poté vypněte a nechte v ní cheesecake dojít, poté ho dejte vychladit do lednice
-džem dejte do kastrůlku, přilijte trochu vody a pomalu zahřívejte, dokud se nerozpustí, nechte vychladnout
-vychlazený cheesecake vyjměte z formy a dejte na tác, nahoru navrstvěte ovoce a přelijte džemem
@budlina1 Baru, moc ti děkuju! jsem ráda, že se ti to líbí🙂 původně jsem to dělala do chlebíčkové formy jako je originál, ale zbyla mi směs na korpus i náplň, tak jsem pak přemýšlela, do čeho ten zbyteček dám a nakonec jsem použila klasický rendlík z ikey, co jde i do trouby😀 takže tohle je takový minidortík, ale je to moc roztomilý😀 na mě je ta náplň malinko sladší, takže příšte uberu cukr, ale jinak je to bomba, navíc s tím ovocem...doporučuju!
Božeeeee,taky slintám, hodina do půlnoci a já mám teď děsnou chuť na cheesecake 😜😜😜
Krásný!!! Zrovna jsem na něj dnes koukala a říkala si, že bych si dala 🙂
Co mi to děláš?🙂 právě jsem si poslintala displej mobilu🙂 dokonale dokonalé🙂