recept je z červnového Apetitu a určitě ho doporučuji🙂
500g drobných brambor, přepůlených
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
150g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
filet z lososa
200g mraženého hrášku
4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
cca 2 lžičky bílého vinného octa
malá hrst máty, nasekaná ( tu jsem vynechala a nahradila ji petrželkou a libečkem )
-všechny ingredience jsem dávala od oka
-troubu předehřejte na 210°C, do pekáče dejte brambory, osolte, opepřete a promíchejte s 1 lžící oleje
-pečte 20 minut, až se začnou zbarvovat, pak přidejte slaninu a pečte dalších 10 minut
-brambory odhrňte do stran a do pekáče dejte lososa, potřete ho zbývajícím olejem, osolte a opepřete ho a pečte zhruba 20 minut, aby byl losos propečený, ale ne vysušený
-hrášek vsypte do vroucí osolené vody, vařte cca 2 minuty a pak ho sceďte a odložte na chvíli stranou
-když je losos hotový, přisypte k němu uvařený hrášek, jarní cibulku, bylinky a pokapejte ho octem
Tak to jsi mě taky nalákala 🙂 Máš moc hezkou fotku!
to se ti fakt povedlo! luxusní! to musím vyzkoušet brzo! vypadá to užasně!