Recept: 4 červené papriky (kapie) krůtí prsa, pokrájená na plátky sůl, pepř 1 cibule, nakrájená nadrobno olivový olej 100 ml vody nebo vývaru 200 ml smetany ke šlehání čerstvý tymián příp. škrob rozmíchaný v troše studené vody na zahuštění
Papriky dáme do pekáčku a při 190 stupních je pečeme asi půl hodiny. Papriky by měli na několika místech zčernat. Ihned je zakryjeme alobalem, aby se zapařily. Po vychladnutí je oloupeme, vyndáme jádřince a rozmixujeme na pyré. Na oleji opečeme z obou stran osolené a opepřené krůtí plátky. Vyjmeme je a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Zalijeme ji vodou nebo vývarem a přidáme paprikové pyré. Vložíme zpět plátky masa, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi půl hodiny. Poté maso otočíme, přidáme tymián, vlijeme smetanu a ještě chvíli necháme probublávat. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Vhodou přílohou jsou těstoviny nebo bramborové noky.
výborný recept od Zuzky, který můžu opět jen a jen doporučit🙂 Zuzi, díky za tip🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/zzuzziik/album/v...
Recept:
4 červené papriky (kapie)
krůtí prsa, pokrájená na plátky
sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
olivový olej
100 ml vody nebo vývaru
200 ml smetany ke šlehání
čerstvý tymián
příp. škrob rozmíchaný v troše studené vody na zahuštění
Papriky dáme do pekáčku a při 190 stupních je pečeme asi půl hodiny. Papriky by měli na několika místech zčernat. Ihned je zakryjeme alobalem, aby se zapařily. Po vychladnutí je oloupeme, vyndáme jádřince a rozmixujeme na pyré.
Na oleji opečeme z obou stran osolené a opepřené krůtí plátky. Vyjmeme je a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Zalijeme ji vodou nebo vývarem a přidáme paprikové pyré. Vložíme zpět plátky masa, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi půl hodiny. Poté maso otočíme, přidáme tymián, vlijeme smetanu a ještě chvíli necháme probublávat. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše studené vody.
Vhodou přílohou jsou těstoviny nebo bramborové noky.