Woow, vyvypadá naprosto úžasne!!!🙂 máš ho nádherný
máš ho naprosto výstavní!!! Určitě ho někdy budu muset vyzkoušet 🙂
Taky jsem si říkala,který zkusím a pak mě u tohodle zaujal ten krém z kokosového pudinku a mela jsem jasno a byla to dobrá volba🙂
Mrkove dorty jsou vzdycky vyborne. 🙂
Olí, z fotek je uplně vidět, jak jsi s dortem byla spokojená!! Opravdu se to na tom hrozně odráží - fotky super 🙂
recept je z březnového Albert magazínu - mrkvové dorty bývají většinou na jedno brdo, chuťově stejně dobré, ale u tohoto receptu mě zaujal krém, do kterého se dává kokosový pudink a je to teda pecka, kam se na to hrabou ty ostatní..mamka se ho mohla užrat, tak jsem jí domu naložila poctivý kus😀
5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
100 g krupicového cukru
špetka soli
100 g třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
200 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
300 ml oleje
500 g mrkve, nastrouhané najemno
150 g vlašských ořechů, jemně mletých
100 g mletého kokosu
máslo a mouka na vymazání formy
Na krém
400 ml mléka
1½ sáčku kokosového pudinkového
prášku
200 g bílé čokolády, nalámané
350 g másla
100 g moučkového cukru
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků,
vanilkového a krupicového cukru a soli vy-
šlehejte sníh. Žloutky s třtinovým cukrem
vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou
šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh
i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte
ve větší míse. Postupně vmíchávejte
mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím
práškem, pak ostatní přísady. Těsto vlijte
do vymazané a vysypané formy o průměru
22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut.
Vyndejte z trouby, korpus propíchejte
špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte
z formy a nechte hodinu chladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte
hladký hustý pudink. Až začne houstnout,
přidejte nalámanou bílou čokoládu
a za stálého míchání ji nechte rozpustit
a pudink tuhnout. Odstavte a nechte
chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil
škraloup a zůstal hebký. Mezitím
utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne
na pokojovou teplotu, zašlehejte ho
po částech do utřeného másla.
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly,
potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte
boky i vrch dortu zbylým krémem.