recept je pro 2 osoby podle únorového Apetitu: 1 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku, nakrájené najemno 450ml zeleninového či drůbežího vývaru ( klidně i víc podle potřeby na naředění ) 250ml smetany na vaření 30g másla 220g těstovin linguine nebo fettuccine sůl a čerstvě mletý pepř 25g parmazánu, čerstvě nastrouhaného + navíc na posypání hrst nasekané petrželky k podávání
-na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl ( bude to trvat asi minutu nebo dvě ) -vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, až budou těstoviny hotové. Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru -ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem
recept je pro 2 osoby podle únorového Apetitu:
1 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené najemno
450ml zeleninového či drůbežího vývaru ( klidně i víc podle potřeby na naředění )
250ml smetany na vaření
30g másla
220g těstovin linguine nebo fettuccine
sůl a čerstvě mletý pepř
25g parmazánu, čerstvě nastrouhaného + navíc na posypání
hrst nasekané petrželky k podávání
-na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl ( bude to trvat asi minutu nebo dvě )
-vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, až budou těstoviny hotové. Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru
-ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem