-olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne -mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka -k zelenině vmíchejte protlak a krátce orestujte. Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut. Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr. Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte.
recept je z únorového Apetitu, má tam být ještě klobáska, ale tu jsem zapomněla koupit, každopádně i tak mi polévka moc chutnala🙂
pro 4-6 osob:
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené nadrobno
6 mrkví, nakrájených na kostičky
4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na plátky
4 stroužky česneku, nadrobno
8 klobásek Cumberland
1 lžíce rajčatového protlaku
2x400g konzerva drcených rajčat
700ml kuřecího vývaru
400g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce vinného octa
1 lžíce třtinového cukru
velký svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo
-olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne
-mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka
-k zelenině vmíchejte protlak a krátce orestujte. Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut. Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr. Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte.