recept je z únorového Apetitu pro dvě osoby: 160g ovesných vloček 600ml mléka špetka soli 2 jablka 3-4 lžíce třtinového cukru 1 lžíce másla špetka skořice na griliáš: 100g krupicového cukru 100g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo 100ml vody -vločky zalijeme mlékem a necháme v lednici stát do druhého dne nebo alespoň 1/2 hodiny. -cukr na griliáš nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nemícháme! Až se vypaří voda a karamel začne zlátnout, sundáme z plotny a vsypeme ořechy. Zakroužíme hrncem , aby se ořechy obalily v karamelu a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme vychladnout a nasekáme na kousky - namočené vločky dáme vařit, jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do pánve a zasypeme cukrem. Jablka necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a skořici a lehce promícháme -kaši rozdělíme do misek a přidáme jablka a griliáš
recept je z únorového Apetitu
pro dvě osoby:
160g ovesných vloček
600ml mléka
špetka soli
2 jablka
3-4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
špetka skořice
na griliáš:
100g krupicového cukru
100g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo
100ml vody
-vločky zalijeme mlékem a necháme v lednici stát do druhého dne nebo alespoň 1/2 hodiny.
-cukr na griliáš nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nemícháme! Až se vypaří voda a karamel začne zlátnout, sundáme z plotny a vsypeme ořechy. Zakroužíme hrncem , aby se ořechy obalily v karamelu a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme vychladnout a nasekáme na kousky
- namočené vločky dáme vařit, jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do pánve a zasypeme cukrem. Jablka necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a skořici a lehce promícháme
-kaši rozdělíme do misek a přidáme jablka a griliáš