192 / 247
    Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

    recept je z únorového Apetitu
    pro dvě osoby:
    160g ovesných vloček
    600ml mléka
    špetka soli
    2 jablka
    3-4 lžíce třtinového cukru
    1 lžíce másla
    špetka skořice
    na griliáš:
    100g krupicového cukru
    100g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo
    100ml vody
    -vločky zalijeme mlékem a necháme v lednici stát do druhého dne nebo alespoň 1/2 hodiny.
    -cukr na griliáš nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nemícháme! Až se vypaří voda a karamel začne zlátnout, sundáme z plotny a vsypeme ořechy. Zakroužíme hrncem , aby se ořechy obalily v karamelu a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme vychladnout a nasekáme na kousky
    - namočené vločky dáme vařit, jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do pánve a zasypeme cukrem. Jablka necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a skořici a lehce promícháme
    -kaši rozdělíme do misek a přidáme jablka a griliáš

    20. led 2015

    to se mi faakt líbí 🙂 a v apetitu jsem to uplne přešla, díky za tip 🙂

    20. led 2015

    @budlina1 mě právě zaujala hned, jak jsem na ni měla dlouho chuť, tak mi neunikla🙂

    20. led 2015

    mňammmm! Tohle musí být dobrota 🙂 A co Olinka, chutnala jí?

    21. led 2015

    @zzuzziik já kaše můžu na všechny způsoby, takže já byla spokojená a Olinka taky pár lžiček snědla, což je úspěch, protože zatím kaše nebaštila🙂

    21. led 2015

    Mňam🙂 Olinka má stejný servis jako Adámek 🙂

    24. led 2015