vypada to skvele mužu poprosit recept ? Dekuji 🙂
Olí, moc se ti to povedlo 🙂 u nás se tento recept "zabydlel" je to moc dobré, vid? 🙂 a to pivečko k tomu, dokonalý nedělní oběd 🙂
@budlina1 přesně tak, nedělní oběd jak vystřižený...k dokonalosti už chyběl jen nějaký ten moučník, ale trouba byla od rána v provozu a pak už jsem byla líná🙂 zatím jsem měla králíka vždycky klasicky na česneku a tohle je další výborný recept, navíc kombinaci masa s jablky nebo hruškami máme moc rádi, takže výběr byl jasný🙂
tak toho vyzkouším... dělávám kuře na jablkách a malé moc chutná a právě jsem dostala králíka a přemýšlela jsem, jak ho udělat, aby ho Vaneska jedla taky... dík za tip 🙂
dnešní oběd byl inspirován fotkami od @budlina1 a @zzuzziik, původně recept pochází z Apetitu říjen 2013
recept:
-omyjeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme kmínem a majoránkou
-nakrájíme jablka a červenou cibuli na klínky a slaninu na plátky a přidáme ke králíkovi
-přikryté pečeme ve vyhřáté troubě ( 170°C ) asi tak tři hodiny, průběžně kontrolujeme a podléváme vodou
-v původním receptu se ke králíkovi podávají, tuším, bramborové knedlíky, ale já jsem dneska udělala šťouchané brambory s pažitkou a lehce opečeným zbytkem slaniny