191 / 247
    Dnešní skvělý oběd...králík na jablkách a slanině se šťouchanými bramborami

    dnešní oběd byl inspirován fotkami od @budlina1 a @zzuzziik, původně recept pochází z Apetitu říjen 2013

    recept:
    -omyjeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme kmínem a majoránkou
    -nakrájíme jablka a červenou cibuli na klínky a slaninu na plátky a přidáme ke králíkovi
    -přikryté pečeme ve vyhřáté troubě ( 170°C ) asi tak tři hodiny, průběžně kontrolujeme a podléváme vodou
    -v původním receptu se ke králíkovi podávají, tuším, bramborové knedlíky, ale já jsem dneska udělala šťouchané brambory s pažitkou a lehce opečeným zbytkem slaniny

    18. led 2015

    vypada to skvele mužu poprosit recept ? Dekuji 🙂

    18. led 2015

    @oliinka_k Aha už ho vidim dekuji 🙂

    18. led 2015

    @lucypuky moc děkuju🙂

    18. led 2015

    Olí, moc se ti to povedlo 🙂 u nás se tento recept "zabydlel" je to moc dobré, vid? 🙂 a to pivečko k tomu, dokonalý nedělní oběd 🙂

    18. led 2015

    @budlina1 přesně tak, nedělní oběd jak vystřižený...k dokonalosti už chyběl jen nějaký ten moučník, ale trouba byla od rána v provozu a pak už jsem byla líná🙂 zatím jsem měla králíka vždycky klasicky na česneku a tohle je další výborný recept, navíc kombinaci masa s jablky nebo hruškami máme moc rádi, takže výběr byl jasný🙂

    18. led 2015

    jojo, tenhle králík nám taky moc chutnal a díky patří @budlina1 🙂

    19. led 2015

    @zzuzziik přesně tak, Baru, děkujeme za objevení nového receptu🙂

    19. led 2015

    tak toho vyzkouším... dělávám kuře na jablkách a malé moc chutná a právě jsem dostala králíka a přemýšlela jsem, jak ho udělat, aby ho Vaneska jedla taky... dík za tip 🙂

    6. bře 2015

    @oliinka_k opravdu je ho potřeba péct ty 3 hodiny? nebude vysušený? připadne mi to dlouho...

    6. bře 2015

    @andos nevím, já pekla králíka jen párkrát, a tudíž vždycky podle receptu a vysušený nebyl, navíc je tam ta slanina, takže je akorát

    6. bře 2015

    @oliinka_k ok tak já to zkusím 🙂

    6. bře 2015