Prosím ťa, aký je recept? Vyzerá to úžasne a ani nie príliš náročne.
recept je z nového Apetitu prosinec 2014
na těsto:
1 sáček sušeného droždí ( 7g )
55g jemného třtinového cukru
80ml vlažného mléka
465g hladké mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
4 zarovnané lžíce perníkového koření
100g rozinek sultánek naložených 24h předem v rumu
175g rozpuštěného másla + 60g navíc na potření
2 vejce
110g krupicového cukru
na polevu:
100g čerstvého sýra ( philadelphia či lučina )
1 lžíce nastrouhané kůry z citronu
100g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
-droždí, 1 lžičku třtinového cukru a mléko dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut stát, až vzejde kvásek
-pak přidejte mouku, zbývající třtinový cukr, vanilku, polovinu perníkového koření, okapané sultánky a máslo a v robotu s hnětacím hákem míchejte minutu
-postupně přidejte vejce a hněťte 5 minut, až vznikne hladké a trochu lepivé těsto
-přesuňte do mísy a na teplém místě nechte hodinu kynout, až zdvojnásobí svůj objem
-vykynuté těsto rozválejte na obdélník 50x25cm, příčně ho rozkrájejte na 5 stejných pásů
-v misce smíchejte krupicový cukr a zbývající perníkové koření
-první pás potřete máslem a posypte perníkovým cukrem, zakryjte dalším pásem a postup opakujte
-vzniklý útvar napříč rozkrojte na 6 stejných kousků a ty naskládejte za sebe do chlebíčkové formy ( 26x11 cm ) řeznou stranou nahoru
-překryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout ještě další hodinu
-troubu předehřejte na 180°C, briošku pečte 30-35 minut dozlatova, potom ji vyndejte z trouby a nechte chladnout 15 minut ve formě, pak ji vyjměte a nechte vychladnout na mřížce
-utřete všechny přísady na polevu a před podáváním jí briošku ozdobte
Taky sr na ni chystám
Wow!!! Krása, moc se ti to povedlo!
super a určitě velká dobrota! Líbí se mi, jakou máš pomocnici při pečení 😀
Vypadá to parádně 🙂 Asi vyzkouším, milujeme trhací buchtu a toto vypadá podobně žravě 🙂
vypadá božsky! moc se ti povedla