184 / 247
    Skládaná perníková brioška

    vypadá božsky! moc se ti povedla

    21. lis 2014

    Prosím ťa, aký je recept? Vyzerá to úžasne a ani nie príliš náročne.

    21. lis 2014

    recept je z nového Apetitu prosinec 2014
    na těsto:
    1 sáček sušeného droždí ( 7g )
    55g jemného třtinového cukru
    80ml vlažného mléka
    465g hladké mouky
    2 lžičky vanilkového extraktu
    4 zarovnané lžíce perníkového koření
    100g rozinek sultánek naložených 24h předem v rumu
    175g rozpuštěného másla + 60g navíc na potření
    2 vejce
    110g krupicového cukru

    na polevu:
    100g čerstvého sýra ( philadelphia či lučina )
    1 lžíce nastrouhané kůry z citronu
    100g moučkového cukru
    2 lžíce citronové šťávy

    -droždí, 1 lžičku třtinového cukru a mléko dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut stát, až vzejde kvásek
    -pak přidejte mouku, zbývající třtinový cukr, vanilku, polovinu perníkového koření, okapané sultánky a máslo a v robotu s hnětacím hákem míchejte minutu
    -postupně přidejte vejce a hněťte 5 minut, až vznikne hladké a trochu lepivé těsto
    -přesuňte do mísy a na teplém místě nechte hodinu kynout, až zdvojnásobí svůj objem
    -vykynuté těsto rozválejte na obdélník 50x25cm, příčně ho rozkrájejte na 5 stejných pásů
    -v misce smíchejte krupicový cukr a zbývající perníkové koření
    -první pás potřete máslem a posypte perníkovým cukrem, zakryjte dalším pásem a postup opakujte
    -vzniklý útvar napříč rozkrojte na 6 stejných kousků a ty naskládejte za sebe do chlebíčkové formy ( 26x11 cm ) řeznou stranou nahoru
    -překryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout ještě další hodinu
    -troubu předehřejte na 180°C, briošku pečte 30-35 minut dozlatova, potom ji vyndejte z trouby a nechte chladnout 15 minut ve formě, pak ji vyjměte a nechte vychladnout na mřížce
    -utřete všechny přísady na polevu a před podáváním jí briošku ozdobte

    21. lis 2014

    Taky sr na ni chystám

    21. lis 2014

    @lucy029 poprvé jsem něco pekla ze sušeného droždí a úspěch🙂 je to hodně žravé🙂

    21. lis 2014

    @oliinka_k no už teď se mi sbíhají sliny. Teď jen aby to vypadalo aspoň trochu tak,jako to máte vy 🙂 tak já sušené droždí používám celkem často,je to moje nouzovka 🙂

    21. lis 2014

    @lucy029 určitě se povede🙂 příště se pokusím udělat tu polevu hustší, docela mi stékala dolů...

    21. lis 2014

    Wow!!! Krása, moc se ti to povedlo!

    22. lis 2014

    @steffa Štěpánko, moc děkuju🙂

    22. lis 2014

    super a určitě velká dobrota! Líbí se mi, jakou máš pomocnici při pečení 😀

    24. lis 2014

    @zzuzziik ha, Olinka byla odhalena😀

    24. lis 2014

    Vypadá to parádně 🙂 Asi vyzkouším, milujeme trhací buchtu a toto vypadá podobně žravě 🙂

    13. led 2015