recept je podle @steffa -na oleji osmahneme šalotku, přidáme 2 lžíce povidel, zalijeme vínem (50ml) a vývarem (300ml) a necháme chvilku povařit -potom přidáme kompotované švestky, pokud použijeme čerstvé, tak je dáme hned na cibulku a pak vše ostatní -troubu si předehřejeme na 180°C, maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev kůží dolů -opékáme 6-7 minut, po otočení přidáme tymián, anýz a máslo, které necháme rozpustit -poté všechno z pánve přendáme do pekáčku a dáme do trouby dopéct, 5-6 minut pro růžovější a 10-12 minut pro propečenější maso
mám také kachní prsa v mrazáku a také se na nějaký recept od @steffa chystám 🙂 u nás to bude premiéra, ani jeden jsem kachní prsa jeste nejedl...vypadá to úžasně!
@budlina1 🙂 moc jsme si pochutnali, jen ty švestky příště trošku pokrájím, zbylo nám i k večeři a tam bylo už jen pár švestek, tak jsme je rozmačkali a bylo to ještě lepší🙂
recept je podle @steffa
-na oleji osmahneme šalotku, přidáme 2 lžíce povidel, zalijeme vínem (50ml) a vývarem (300ml) a necháme chvilku povařit
-potom přidáme kompotované švestky, pokud použijeme čerstvé, tak je dáme hned na cibulku a pak vše ostatní
-troubu si předehřejeme na 180°C, maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev kůží dolů
-opékáme 6-7 minut, po otočení přidáme tymián, anýz a máslo, které necháme rozpustit
-poté všechno z pánve přendáme do pekáčku a dáme do trouby dopéct, 5-6 minut pro růžovější a 10-12 minut pro propečenější maso