171 / 247
    Zeleninový krém s bylinkami

    recept je z kuchařky Albert:
    600g zeleniny (cibule, celeru, mrkve, petržele)
    600g brambor (teď, když to sem píšu, tak si uvědomuju, že jsem je tam úplně zapomněla dát😀 )
    2 lžíce olivového oleje
    1,5-2 litry zeleninového vývaru nebo vody
    sůl
    zakysaná smetana na ozdobu
    čerstvé bylinky k podávání (oregano nebo majoránka...ty jsem neměla, tak jsem použila tymián)

    Pokrájenou zeleninu a brambory zprudka osmahněte na oleji. Stále promíchávejte, aby se celé obalily tukem a opékaly se, a ne dusily. Pak je zalijte vývarem nebo vodou a 10-15 minut vařte doměkka. Pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí a podávejte se smetanou, ozdobené bylinkami.

    21. říj 2014

    zeleninové krémy máme rádi, ty ho máš ještě k tomu dokonale ozdobený! 🙂 A i bez brambor to bylo určitě výborné 😀

    22. říj 2014

    @zzuzziik já je mám taky moc ráda a Olinka dneska snědla dokonce tři menší naběračky 🙂

    22. říj 2014

    krásně naaranžované 😵

    27. únor 2015

    @domorodka děkuju🙂

    28. únor 2015