recept je z kuchařky Albert: 600g zeleniny (cibule, celeru, mrkve, petržele) 600g brambor (teď, když to sem píšu, tak si uvědomuju, že jsem je tam úplně zapomněla dát😀 ) 2 lžíce olivového oleje 1,5-2 litry zeleninového vývaru nebo vody sůl zakysaná smetana na ozdobu čerstvé bylinky k podávání (oregano nebo majoránka...ty jsem neměla, tak jsem použila tymián)
Pokrájenou zeleninu a brambory zprudka osmahněte na oleji. Stále promíchávejte, aby se celé obalily tukem a opékaly se, a ne dusily. Pak je zalijte vývarem nebo vodou a 10-15 minut vařte doměkka. Pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí a podávejte se smetanou, ozdobené bylinkami.
recept je z kuchařky Albert:
600g zeleniny (cibule, celeru, mrkve, petržele)
600g brambor (teď, když to sem píšu, tak si uvědomuju, že jsem je tam úplně zapomněla dát😀 )
2 lžíce olivového oleje
1,5-2 litry zeleninového vývaru nebo vody
sůl
zakysaná smetana na ozdobu
čerstvé bylinky k podávání (oregano nebo majoránka...ty jsem neměla, tak jsem použila tymián)
Pokrájenou zeleninu a brambory zprudka osmahněte na oleji. Stále promíchávejte, aby se celé obalily tukem a opékaly se, a ne dusily. Pak je zalijte vývarem nebo vodou a 10-15 minut vařte doměkka. Pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí a podávejte se smetanou, ozdobené bylinkami.