vypadá božsky! a fotky jsou super 🙂
@budlina1 chuťově je moc dobrá, krásně vláčná a jemná, Olince taky moc chutnala🙂 ale v životě se mi to snad nestalo a teď, co jsem dvakrát pekla něco z cukety, tak mi to vždycky po vyndání z trouby spadlo☹ ještě ve formě byla ta bábovka tak krásně naběhlá, normálně jsem ji vyklopila a když jsem pak po chvíli přišla, tak prostě klesla...nevím, čím to je, ale naštěstí na chuti to nic nemění🙂
tuhle jem taky pekla a byla výborná! A máš krásnou formu, bábovka vypadá skvěle 🙂 A vůbec nevadí, že je zdrcnutá, hlavně když chutnala.
Já bábovky vůbec nedělám, manžel nemá rád, když je to dávivé, ale tahle vypadá moc dobře a jestli je i vláčná, tak to je jen bonus jí také zkusit 🙂
Kde se dá sehnat ten skleněný podnos s tím poklopem, nikde na něj nějak nemůžu narazit😉
@wallii tenhle je z Ikey za nějakých 350,- ...toužila jsem po něm už dlouho a pak jsem si v obchodě vždycky řekla, že to je zbytečnost, bude mi doma překážet atd pořád dokola, ale teď naposled jsem už nevydržela a mám ho a jsem ráda, jednak to krásně vypadá a druhak je i praktický🙂 teď ještě pro něj vymyslet místo ve skříni, to jsem zatím nenašla🙂
No právě, taky jsem si kolikrát říkala, že je to zbytečnost, která akorát zabírá místo ve skříni...ale teď tento skvost tady vídám docela často a musím říct, že jsem se do něj úplně zamilovala😉 takže ho musím mít😉 je to nádherný kuchyňský kousek!
150g cukety
špetka soli
4 vejce
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
150g másla
130g moučkového cukru
1 kelímek husté zakysané smetany
250g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku
Cuketu nastrouhejte nahrubo, v míse ji smíchejte se špetkou soli a nechte 10 minut stát, aby pustila vodu. Z bílků a citronové šťávy vyšlehejte pevný sníh. Máslo, oba cukry a žloutky šlehejte asi 7 minut do světlé a nadýchané pěny. Pak zlehka vmíchejte zakysanou smetanu a poté postupně i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z cukety vymačkejte tekutinu a pak ji přidejte do těsta. Nakonec přimíchejte i vyšlehané bílky. Pečte v troubě vyhřáté na 150°C asi 50-60 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli.