@zzuzziik tak konečně ti posílám receptík, mně to vždycky vychází na 24 luxusních buchet😀
500g hladké mouky
250ml mléka
2 vejce
špetka soli
50g másla
1/2 kostky droždí
150g krupicového cukru
sádlo na potření buchet
na dokončení
1 lžíce másla
1 lžíce rumu na potření upečených buchet
moučkový cukr na posypání
Mléko rozdělíme do dvou kastrůlků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastrolku rozpustíme máslo a do druhého dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme nakynout kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, rozmícháme do ní špetku soli, přidáme zbytek cukru, rozklepneme vejce a přilijeme ohřáté mléko s máslem a kvásek. Vše vypracujeme v hladké těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout, dokud neznásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme a rozřežeme na jednotlivé díly, které budeme plnit.
Pekáč vymažeme rozpuštěným sádlem a postupně do něj skládáme buchty jednu po druhé. Na závěr potřeme sádlem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut dozlatova.
Po upečení si rozpustíme máslo a smícháme ho s rumem a ještě v pekáčku upečené buchty směsí pomažeme a po vychladnutí posypeme cukrem.
Upřímně já se s tím zaděláním těsta takhle necrcám, prostě ho zadělám jako každé jiné kynuté těsto, takže si udělám klasicky kvásek a ten pak naliju do mouky a všeho ostatního, vypracuju těsto a nechám kynout🙂
buchty doma milujeme 🙂 A ty je máš luxusní! Taky se do nich brzy musím pustit, už jsme je dlouho neměli...