@zuzicek Těsto:
250ml vody
špetka soli
100g tuku
150g hl. mouky
4 vejce
Smícháme vodu, sůl a tuk a přivedeme k varu. Poté vsypeme mouku, zmírníme teplotu a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Na mírném ohni a za stálého míchání těsto spařujeme, musí být pevné a lesklé. Přendáme těsto do stuzdené mísy a mícháme až částčně vychladne. Do těsta postupně zapracujeme vejce jedno po druhém, aby se krásně spojila.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě 5 až 7 minut, po tuto dobu nesmíme troubu otevírat, jinak by věnečky nevyběhly. Poté teplotu zmírníme a dopékáme dozlatova. Poté věnečky necháme ještě v pootevřené troubě dosušit asi dalších 10 minut. Ještě teplé je rozřízneme.
Krém jsem dělala klasicky z pudinku a másla s cukrem a rumem. Ale udělal jsem jen z 1/4 l mléka a kousku másla, to na tuhle porci těsta stačilo
ooo, ten rozmarýn
Můžu požádat o receptík?