A tady taky recept, prosím 🙂 Nebo alespoň odkaz na něj ? 🙂)
Take prosim, vypada to krasne.
Receptík?? 😀
@lenulinka22
@gletnulka
@kixi podle receptu pro cca 4-6 osob:
800g vepřové plece
400g mrkve
1 cibule
4 lžíce másla
800 ml vývaru ( já byla líná, tak jsem dala jenom čistou vodu 🙂 )
1 lžíce hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
1 lžíce cukru krupice
citronová šťáva na dochucení
1 lžíce petržele
já všechny suroviny dávala tak nějak od oka🙂
Na másle orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo.
Orestované maso zapřášíme moukou, krátce zarestujeme, zalijeme větší částí vývaru, osoílme, opepříme, přidáme špětku muškátového oříšku a pod pokličkou dusíme 35 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut, dokud nejsou mrkev a maso měkké.
Dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec postupně vmícháme lžíci másla. Podáváme posypané petrželkou.
děkujíííí moc za receptíky 🙂
@lenulinka22 nneí vůbec zač🙂 ale divila jsem se, jaký to mělo úspěch, protože to do posledního kousku masa a mrkve snědl i můj mladší brácha, který vepřovýmu a natož takhle vařený mrkvi moc nehodluje a říkal, že mu to chutnalo🙂 tak to byla pro mě pocta🙂
tak to potěší co?????no já bych už jedla asi očima 🙂))))
Jojo, podle Vaňka je výborný všechno 🙂
To je můj nejoblíbenější recept 🙂
@lenulinka22 jj, já koukala jako blázen🙂
Prosím mohla bych se zeptat, jestli se jeho recepty dají najít někde na netu? 🙂 děkuji 🙂
tak jsem to dneska udělala a opravdu vynikající !!!!!!!moc jsem si pochutnala 🙂
Právě jsem dojedla a je to výborné 🙂 Ukládám do oblíbených. Opravdu ty knížky od Vaňka stojí za to? Chtěla jsem si koupit tu jeho novou, ale když mám doma tolik kuchařek a nevařím podle nich, tak aby to nebyla zbytečná investice
Taky dělám podle Vaňka a oblizuje se i manžel, který takto upravenou mrkev normálně vůbec nejí.
@aaadus já osobně podle nich vařím celkem dost. Nepovedla se mi snad jen jedna věc. Trošku víc u mě vede ta první, ale možná je to tím, že ji mám déle. V té druhé je pro mě zase jako bonus hodně receptů na chleba atd.
@zuhur no tohle jedl právě i brácha, který mrkev, natož vařenou nijak nemusí🙂
@aaadus obě dvě knížky jsou určitě dobrou inspirací a ta první mně osobně příjde taky lepší a to hlavně v tom, že tam jsou jídla pro mě z dostupnějších surovin/mas...ale v té druhé je hodně druhů chleba, jak píše zuhur🙂
Překrásné inspirující album. 🙂
Dekuji za inspiraci, dneska sme meli k obedu, je to mnamka.. 🙂
@martinahost děkuji a jsem ráda, že vám doma chutnalo🙂
Ja jen rada jim ☹
prosím o recept děkuji 🙂