8 / 107
    Špaldová celozrnná bábovka :-)

    mohu poprosit o recept? Děkuji

    12. dub 2015

    Celozrnná špaldová bábovka
    2 hrnky celozrnné jemné špaldové mouky
    1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
    1 hrnek třtinového cukru
    1/2 hrnku řepkového oleje
    1 hrnek mléka
    2 vejce
    2 lžičky prášku do pečiva
    2 lžičky vanilkového extraktu
    2 velké lžíce kakaa + 1 lžíce mléka

    + hořká čokoláda na polevu

    Oddělete žloutky od bílků, bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh a žloutky s cukrem do pěny. Do žloutků postupně zašlehejte olej a mléko, přimíchejte mouky smíchané s práškem do pečiva, vanilkový extrakt a nakonec opatrně a zlehka vmíchejte sníh z bílků.

    Formu na bábovku vymažte máslem, vysypejte ji moukou a vylijte do ní 1/2 množství těsta. Do druhé poloviny zamíchejte 2 lžíce kakaa s mlékem a kakaové těsto nalijte do formy.

    Pečte při 165° C asi 30 minut. Ke konci pečení bábovku zkontrolujte špejlí. Kdyby se na ní těsto lepilo, pečte déle.

    Bábovku nechte vychladnout, opatrně ji vyklepněte z formy a polijte rozpuštěnou čokoládou.

    12. dub 2015