14 / 107
    Kváskový chleba s tuňákem ve vlastní štávě

    mohu poprosit o recept? děkuji.

    12. dub 2015

    Ano 🙂
    150 g žitná celozrnná mouka, 450 g pšeničná celozrnná mouka , 500 – 700 ml vody, 100 g žitný kvásek, 3 lžičky mořské soli, lžíce kmínu a podle chuti muzete dat lnene semínko, slunecnicove seminka, mák, sezam atd.

    Všechno smíchám v jedné misce, udělám těsto a předělám ho do formy, kterou vymastím olejem a pak moukou ... nechám kynout ve formě asi 4 hodinky ... pak pecu na 230 C asi 30 minut, pak potru vrch vodou, aby byla kurka pekne mekká, a pecu dál na 200 C asi 40-50 minut 🙂 a na konec taky potru vodou 🙂

    12. dub 2015