36 / 107
    Zapečené brambory s Ratatouille :-) vzhled nic moc ale ta chuť je vynikající ... :-) chybí tam lilek a cuketa ale i tak moc dobré

    to vypadá moc dobře🙂 můžu poprosit o recept? díky🙂

    6. led 2015

    Jako první si uvaříme brambory na malé kostičky v hrnci, jako klasické brambory.
    Ratatouille:
    1 cibule na malé kostičky
    1 cuketa
    1 lilek
    Jako první orestujte cibulku na olivovém oleji, osolte ji,
    přiklopte pokličkou a nechte ji asi 5 minut dusit.
    Cibule pod pokličkou pustí šťávu a je daleko příjemnější.
    Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, orestujte asi 6 minut spolu s cibulí ,
    přidejte bylinky:
    bazalka,tymian, pepř, provensálské, oregáno co máte rádi
    a zalijte krajenými rajčaty z plechovky.
    Povařte asi 5 minut.
    Orestujte kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na malé nudličky.
    Já přidala jen koření z lidlu, jmenuje se grill a šašlík.
    Připravte si bešamel.
    Rozpusťte 3 velké lžíce másla, zasypte 3 lžícemi hladké mouky a minutu orestujte.
    Přidejte sůl.
    Přilijte asi 500ml mléka a za stálého míchání počkejte, až bešamel zhoustne na řídkou kaši,
    povařte asi 5 minut a nepřestávejte míchat.
    Orestované maso i bešamel spojte s ratatouille.
    Do zapékací mísy vrstvěte brambory a tuto směs a opět do kola, než vám obojí nedojde ....
    Brambory jsem nesolila.
    Na poslední vrstvu jsem nasypala parmezán.
    Zapečte v troubě při 200°C asi 30 minut.

    Tak at chutná 🙂

    6. led 2015

    @nikolapalickova děkuji, určitě vyzkouším🙂

    6. led 2015