Jako první si uvaříme brambory na malé kostičky v hrnci, jako klasické brambory.
Ratatouille:
1 cibule na malé kostičky
1 cuketa
1 lilek
Jako první orestujte cibulku na olivovém oleji, osolte ji,
přiklopte pokličkou a nechte ji asi 5 minut dusit.
Cibule pod pokličkou pustí šťávu a je daleko příjemnější.
Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, orestujte asi 6 minut spolu s cibulí ,
přidejte bylinky:
bazalka,tymian, pepř, provensálské, oregáno co máte rádi
a zalijte krajenými rajčaty z plechovky.
Povařte asi 5 minut.
Orestujte kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na malé nudličky.
Já přidala jen koření z lidlu, jmenuje se grill a šašlík.
Připravte si bešamel.
Rozpusťte 3 velké lžíce másla, zasypte 3 lžícemi hladké mouky a minutu orestujte.
Přidejte sůl.
Přilijte asi 500ml mléka a za stálého míchání počkejte, až bešamel zhoustne na řídkou kaši,
povařte asi 5 minut a nepřestávejte míchat.
Orestované maso i bešamel spojte s ratatouille.
Do zapékací mísy vrstvěte brambory a tuto směs a opět do kola, než vám obojí nedojde ....
Brambory jsem nesolila.
Na poslední vrstvu jsem nasypala parmezán.
Zapečte v troubě při 200°C asi 30 minut.
Tak at chutná 🙂
@nikolapalickova děkuji, určitě vyzkouším🙂
to vypadá moc dobře🙂 můžu poprosit o recept? díky🙂